Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mirena


Autor Poruka

silvy

22.05.2007. 16:10

Već sam Vam pisala zbog svog problema. Naime, mirena mi je ugrađena u prosincu 2006. zbog obilnih menstrualnih krvarenja, udana sam, imam 38 godina i dvoje djece. Sada, osim ranijih problema, kada pročitam nuspojave, čini mi se da sam je prihvatila 100%, u pozitivnom i u negativnom smislu - od tada sam imala jedno menstrualno krvarenje (oskudnije nego inače), ali sam primjetila i neke druge pojave: nervoza, rekla bih čak agresivnije i nervoznije reakcije; pojačanje dlakavosti na neuobičajenim mjestima (brada, lice općenito, između grudi...), što me izuzetno smeta; osjećaj napuhnutosti, odnosno povećanja težine; izuzetno pojačano ispadanje kose, zabrinjavajuće, upozorila me i frizerka; povećanje količine peruti... Molim Vaše mišljenje i savjet jer zbog ovoga sve više razmišljam o uklanjanju mirene; koje su prepreke za neki drugi oblik kontracepcije, pri tomu mislim na pilule (godine ili nešto drugo?), nisam pušač. Mislim da bih to bolje podnosila, jer imam iskustvo od prije trudnoća (Stediril M), kada nisam imala nuspojava, dapače odlično sam se osjećala.
Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.05.2007. 22:00

Nažalost, sve se vaše nuspojave mogu objasniti Mirenom, iako iskreno, vi ste prva pacijentica za koju znam da ima tako jaku sistemsku reakciju, to je prilično neuobičajemo. Budući je prošlo oko 6 mjeseci kako je stavili, razmislite imate li živaca dati joj šansu još dva mjeseca da hormon unutar nje "oslabi".
Inače, iz ovog što ste napisali nemate kontraindikaciju za tablete. Također, potpuno je nelogično da ste dobro podnosili Stediril jer je gestagen u Stedirilu upravo onaj koji je u Mireni (levonorgestrel).
Stedirila više nema na tržištu tako da će vam ginekolog morati preporučiti neki drugi.

damjan

19.06.2010. 18:20

Evo i ja bih se pridruzila sa svojim problemom i tegobama koje imam sa mirenom.Postavljena mi je pre tacno 2 godine.od tada muku mucim sa opadanjem kose,jako mi se proredila i postala bezivotna,teme mi je jako osetljivo i imam suhu belu perut,ja ne znam da li mirena zadrzava vodu u organizmu ali meni se takav celulit pojavio evo godimu i pol da sam prosto razmisljam da je uklonim.po ginekologu jednom nije cuo da ona to moze da izazove,a po drugom da kosa od mirene hoce da otpada.Sta vi mislite postovani doktore da li je sve ovo od spirale i da li je bolje da je uklonim.Imam 4 porodjeja iza sebe i htela sam sa njom da se zastitim od trudnoce naravno po preporuci lekara.Hvala unapred.

Natalija Beljo, dr. med.

21.06.2010. 13:30

Sta se tiče simptoma sa strane kose nije od mirene već bih savjetovala da napravite pretragu vlasišta i minerala u organizmu, vezano za celulit progesteron može pridonjeti njegovom pvečanju ali ako vam to smeta izvadite Mirenu i koristitie neki drugi tip OHC