Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nadutost


Autor Poruka

sacriiy

25.09.2018. 19:15

Poštovani,
iskreno, ne znam u koju temu bi svrstala svoj problem. Radi se o tome da sam imala menstruaciju 20.08., te sam imala nezaštićeni spolni odnos (prekinuti snošaj) 02.09. Već nekoliko dana nakon toga imala sam problema s nadutosću, bolnim grudima, bolovima u trbuhu, zatvorom, učestalijim mokrenjem, no pretpostavila sam da su to bili simptomi ovulacije ili pms-a. Navodna menstruacija je nastupila 16.9. Međutim, uvijek sam imala jako bolne i obilne menstruacije, a ova je menstruacija bila nešto malo blaža nego što je do sada bila. Trajala je sveukupno 5 dana, a inače traje minimalno 7. 3 dana sam imala krvarenje s krvnim ugrušcima, a 2 dana samo smeđe krvarenje. Obično bi mi ta nadutost u trbuhu prošla nakon menstruacije, ali ovaj put nije. Stalno radim i u obavezama sam pa nisam u mogućnosti otići liječniku bilo kada, pa me zanima vaše mišljenje ili savjet. Ta nadutost je vrlo neugodna jer me i od samog jutra prati. Ujutro mi je trbuh vrlo nadut i imam osjećaj kao da sam sita i da sam popila 5l tekućine, uz sve to me prati i češće mokrenje. Tokom dana i ne jedem puno, a dobivam na kilaži zbog očiglednog zadržavanja te tekućine u trbuhu ili što.. Inače sam imala problema sa cistama na jajnicima, ne znam jel to moze ikako biti povezano. Ne znam što bih više mislila..
Svakako Vam hvala na odgovoru i pomoći. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

25.09.2018. 20:05

Poštovana, menstruacije ne moraju uvijek biti iste dužine trajanja i obilnosti. Prema svemu navedenom radilo se o pravoj menstruaciji. Problemi koje navodite najvjerojatnije su povezani s probavnim traktom. Ciste na jajnicima su širok pojam, ali one nisu uzrok nadutosti. Bez pregleda je teško reći o čemu se radi, ali dok ne odete liječniku pokušajte regulirati smetnje laganom, lako probavljivom hranom.