Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


najbolje rjesenje


Autor Poruka

Beatrice

11.05.2007. 15:25

Imam 34 godine.Majka sam dvoje djece.Mlade uskoro puni 3 mjeseca i dojim ga.Ne bi zeljela zatrudniti iduce 3 godine.Koju metodu kontracepcije bi vi preporucili kao najbolje rjesenje.Znam da bi bilo najbolje kad bi o tome razgovarala sa mojim ginekologom koji bi nakon pregleda i razgovora zakljucio sto bi bilo dobro,ali zivim u Svedskoj i sresti cu babicu koja ce mi dobrohotno htjeti propisati pilule uz napomenu da dodem ponovo ako mi te ne odgovaraju pa ce propisati neke drugehappy)).Hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.05.2007. 20:35

Pa nažalost ni nema nekog boljeg rješenja. 3 godine je prekratko vrijeme za intrauterini uložak, optimalno je 5. Kontracepcijske injekcije (pogledajte niže na forumu) su dobro rješenje, ali ne na duže od 2 godine zbog opasnosti od osteoporoze. I od ovih sigurnijih metoda ostaju samo kontracepcijske tablete (ili flasteri ili vaginalni prstenovi, ali u svakom slučaju hormonska kontracepcija).
Sada dok dojite dolazi u obzir samo tableta koja sadrži samo progesteron (tzv mini pill) ili injekcije MPA, a kad prestanete dojiti kombinirane tablete.