Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neprestano krvarenje


Autor Poruka

enny86

11.04.2022. 16:50

Poštovani,
obraćam Vam se ovim putem kako bi dobila drugo mišljenje. Godinama sam pila kontracepcijske pilule bez ikakvih problema. Nakon poroda (8.mj 2020.) odlučila sam se opet na istu metodu (2.mj 2021.) i sve je bilo u redu do 12. mj 2021.god. U 11. mjesecu primila sam dvije doze cjepiva protiv Covid 19 nisam sigurna ima li to veze s time, ali u 12 mj krvarenje se na pilulama produzilo na 20 dana ( pila sam pilule Cerazette zbog dojenja), nije bila rijec o spotingu nego bas o krvarenju, nakon sto sam vidjela da se situacija ne smiruje prestala sam s uzimanjem pilula i krvarenje je stalo. Napravila sam sve nalaze i stitnjacu i hormone i sve sto ide uz to i svi nalazi su uredni. Nakon 3 mj bez opet sam se odlucila na uzimanje pilula međutim scenarij sa krvarenjem se ponavlja evo vec 15. dan, sada pijem Lyndinette, ali ne mogu cekati 3. mj eventualno smirivanje situacije jer ne radi se o smeđem iscjetku već o krvarenju slucnom 3-4 dan menstruacije koje se ne smiruje. Uopce mi nije jasno sto se događa, ali krvarenje od cijelog mjeseca mi nikako nije podnosljivo pa me zanima vase misljenje, dali skroz odustati od pilula i pokusati s nekim drugim oblikom kontracepcije? Narucila bi se i na ponovni pregled kod svoje gin, ali sada me vec unaprijed hvata panika od ponovnog uzimanja pilula. Od sutra planiram prestati uzimati Lyndinette, ali voljela bi pokusati s necim drugim.
Unaprijed hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2022. 15:40

Poštovana, obzirom na navedeno savjetujem da prestanete s pilulama. Ako više ne planirate trudnoću razmislite o spirali (Mirena)