Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Oskudna mjesecnica


Autor Poruka

Lula89

15.09.2019. 20:50

Postovani ljecnice, imam brigu oko posljednja dva ciklusa, koji su osjudniji nego inace. Naime, imala sam kao mladja neredovite mjesecnice, koje sam uspjela izbalansirati jedno vrijeme hormonskom terapijom. Nakon nekog vremena sam imala pobacaj (ostala trudna najnormalnije, bukvalno iz prvog pokusaja), ali se zavrsilo kiretazom. Nakon toga sam mjesecima imala normalne mjesecnice, ali posljednje dvije su oskudne. Gotovo da nema crvenog krvarenja, samo brainkasto. Imam 29 godina i malo me je strah za sljedecu trudnocu. Kod ljecnika sam bila prije 3 mjeseca, receno je da je nalaz potpuno uredan (trebala nastupiti ovulacija). Ali sada me to malo brine. Normalne sam tezine, sportski tip, vodim brigu o zivotu i ishrani. Da li trebam da brinem ili je to nekad normalno. PS posljednjih sam mjeseci imala stresan period, promjena sredine, posla i sl. Koliko trebam da brinem oko oskudnije mjesecnice (iako je mjesecima posluje kiretaze bila normalna, kao i svi pregledi i nalazi uredni)? Planiram sa partnerom uskoro bebicu. Takodje, ciklus je redovan - 30 dana uvijek. Na trakucama pratim ovulaciju, te ako je vjerovati tome, ovulacija je vidljiva. U panici sam, jer sam inace hipohondar, a i zelimo uskoro bebicu. Hvala Vam mnogo, unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

15.09.2019. 22:05

Poštovana, nema razloga za brigu. Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta. Dokle god žena ima ovulaciju i menstruaciju, može ostvariti trudnoću.