Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iritacija kože vagine


Autor Poruka

Dory

19.08.2012. 10:25

Poštovani,

Prije 2 mjeseca pila sam antibiotik od kojega sam dobila gljivičnu infekciju, koju sam nakon liječenja dobila ponovno za 2 tjedna. Već pri prvoj inekciji koža u intimnom predjelu mi je bila jako iziritirana, no ta se iritacija povukla. Sada nakon 2 mjeseca još uvijek osječam svrbež. Više nisam sigurna je li to posljedica gljivične infekcije ili je riječ o nečem drugom. Isto tako, ono što me najvoše brine je da me pri svakom seksu vaginalni otvor užasno peče, tako da sada seks izbjegavamo. Zadnji puta me je dečko pregledao i rekao da koža izgleda ispucano, no ja sam sama pogledala nakon par dana i sve je izgledalo normalno. Pregled kod ginekologa ću imati tek za mjesec dana. Nisu mi dali raniji termin. Ovo me već užasno brine i razmišljam bi li trebala na hitnu, no tamo će mi opet reći da papa test trebam odraditi kod svoga liječnika, zar ne? U tom razdoblju kada sam imala gljivice imunitet mi je strašno pao zbog stresa. Moja majka mi je rekla da je ona imala iste simptome kada se otkrilo da ima HPV, isto uzrokovan padom imuniteta, no ja nemam nikakve bradavice dolje. Strašno se brinem i vise ne znam što mi je činiti, ginekologu ne mogu prije 13.9., a za privatnika nemam novaca. Imate li vi kakvih prijedloga?

Velika vam hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.08.2012. 10:50

Poštovana, mislim da se kod vas radi o gljivičnoj upali u rodnici i na vanjskom spolovilu. Savjetujem korištenje npr. Canesten vaginaleta kroz tri večeri, te paralelno s tim mazanje Canesten kremom kroz pet dana izvana. Također se i partner mora mazati sa istom kremom. Nakon toga uzimajte probiotike lokalno i na usta.

Dory

19.08.2012. 23:00

Oba prethodna puta koristila sam canesten tablete za rodnicu u kombinaciji sa kremom. Isto tako svaki puta kada bih imala gljivice to bi se vidjelo, sada nema tih bijelih točkica, sve je čisto, ali i nakon dva mjeseca od kada su gljivice prošle, to i dalje boli.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.08.2012. 14:50

Probajte sa probioticima lokalno(lactogyn, vivag, linex lady)

mateaaaa

11.06.2013. 22:45

Postovani,

Osjecam svrbez vagine (po usnama vagine i po vaginalnom otvoru), i peckanje takodjer, ali ne tokom mokrenja.. to traje vec mjesec dana, totalno nestane samo kad imam menstruaciju, i cim onda prodje to se opet vrati.. takodjer se osjeca neugodan miris.. zbog toga koristim svaki dan dnevne uloske, dali je moguce da to jos pogorsava situaciju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.06.2013. 10:15

Imate upalu rodnice i vanjskog spolovila. Potrebna vam je terapija. Posjetite ginekologa.

Matea275

05.09.2013. 13:05

Poštovani,

prije dva dana imala sam spolni odnos, na trenutke mi je bilo nelagodno, mislim da sam bila dosta suha i da mi se iziritirao vanjski dio vagine jer mi je nakon odnosa bilo nelagodno kada dodirnem, kao da sam osjećala laganu bol i bilo je crveno. Partneru je dan nakon odnosa glavić postao crven i malo bolan na dodir. Jutros mi se pojavilo nešto bijelo na stidnim usnama kao da se nešto ljušti, ali na ulasku u rodnicu nema ništa. Nemam svrbež, bol ni peckanje. Je li to infekcija? Ili je zbog iritacije? I da, pijem Klavocin, je li moguće da je od njega?

Hvala unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.09.2013. 00:25

Od Klavocina je svakako. Radi se o fljivičnoj upali rodnice i vanjskog spolovila. Uzmite Canestwn kremu izvana i vaginalete kroz tri večeri.
Kod partnera također Canesten krema kroz nekoliko dana.

Matea275

06.09.2013. 09:55

Poštovani,

zahvaljujem Vam na odgovoru. Molim Vas, samo mi recite, da popijem Klavocin do kraja? Imam još 6 tableta, a imam upalu zuba i desnih, svakih 12 sati pijem. Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.09.2013. 10:45

Svakako popijte do kraja.

brozzka

10.09.2013. 23:05

poštovani, pijem belaru treći mjesec i sinoć me je počelo jako svrbiti u intmnom području, kod mokrenja me još više svrbi. uzela sam u ljekarni canesten sa tri aplikatora. dali je dovoljno da se namažem izvana ili je potrebno samo 3 dana u vaginu sa aplikatorom? ili bi trebala uzeti još neku kremu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.09.2013. 23:45

I jedno i drugo dakle u rodnicu tri večeri i mazati izvana kroz par dana.

brozzka

16.09.2013. 20:45

poštovani, prošli tjedan sam koristila canesten aplikatore za rodnicu i mazala izvana kroz te tri veceri, svrbez mi se malo povukao, mogu li ponovno i ovaj tjedan koristiti canesten sa apikatorom?

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.09.2013. 22:55

Možete. Uzimajte i probiotike na usta i lokalno ( Lactogyn , Vivag, Linex lady)

adzagus

24.10.2013. 09:15

Poštovani, već dva dana osjećam svrbež u području cijele vagine. Prošao je četvrti dan menstruacije, a već treći sam imala smedi iscjedak iako inače imam tek peti dan, a dva dana prije menstruacije sam imala takozvani 'spotting' što mi se obično ne događa. (I menstruacija je kasnila 2-4 dana i ovaj i prošli mjesec)
Svrbež je počeo drugi dan menstruacije u području otvora rodnice i malih stidnih usana i pomislila sam kako je to možda zbog iritacije tamponom, ali to se nije nikad do sad dogodilo. Posljednji odnos sam imala prije više od deset dana.
Mazala sam samo melemom.
Možete li mi reći jel potrebno ići kod ginekologa ili je nešto bezopasno u pitanju?
Hvala puno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.10.2013. 13:25

U apoteci si uzmite Canesten 3 /canesten, vaginalete i kremu. Time tretirajte kroz par dana. Radi se o gljivičnoj upali vanjskog spolovila i rodnice vrlo vjerovatno.

adzagus

28.10.2013. 00:35

Hvala puno na odgovoru.
Veceras sam stavila zadnju vaginaletu i zanima me da li moram kupiti novo pakiranje tableta ili samo nastaviti mazati kremom sljedecih par dana?
Pozdrav, hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.10.2013. 09:35

Samo kremom mažite dalje kroz pa dana.

MagdaD

21.08.2016. 18:20

Postovani,

pre dva meseca sam imala gljivice u vagini te mi je lekar dao Gynofort vaginalnu kremu i canesten 3 koji sam mazala spolja. Medjutim posle dve nedelje infekcija se opet vratila sa istim simptomima (svrab stidnih usana, pojacan zuti sekret koji je neprijatnog mirisa, nije u pitanju miris ribe ali opet ne mogu konkretno odrediti na sta mirise). Papa test je uredan, II grupa. Ranije mi je dijagnostifikovana kandida (pre dve godine) i od tada mi se stalno vraca. Sada pored simptoma koji su se ponovo vratili, primetila sam da su mi velike usne jako crvene boje, natecene su i koza na stidnim usnama je ispucala, te izaziva bol. Kod lekara imam zakazano tek za dve nedelje, pa se nadam da mi mozete pomoci sta da koristim do tada kako bih barem ublazila simptome.
Ovih dana koristim canesten 3 spolja, ali mi ne pomaze.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.08.2016. 22:45

Koristite Canesten vaginalete. Veći problem je u rodnici nego izvana, zato i nema prevelikog efekta.