Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Početno uzimanje pilula_problemi!!!


Autor Poruka

feniks

10.02.2007. 14:15

Poštovana,

probati ću objasniti problem ukratko. Nisam koristila kontracepciju i zeljela sam početi piti pilule 1. dana menstruacijskog ciklusa. No, menstruacija je kasnila 3 dana nakon čega se pojavilo slab smedkasti iscjedak. Kako sam bila uvjerena da sam dobila menstruaciju, zapocela sam piti pilule. No, iduca 3 dana se nastavilo samo sa laganim iscjetkom da bi tek tada doslo do krvarenja.
1. pitanje: Da li je moguce da je 3 dana uzimanja kontracepcije uzrokovalo krvarenje (brine me mogućnost da sam ostala trudna i pilulama uzrokovala krvarenje)?
2. pitanje: Da li je problem ako sam uzela pilulu ranije (ako to nije bio 1.dan menstruacije) odnosno da li sam time poremetila ciklus te da li da nastavim piti kontracepcijske pilule?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.02.2007. 18:30

Ako postoji mogućnost da ste trudni svakako napravite test na trudnoću iz prvog jutarnjeg urina. Ukoliko je negativan, nastavite piti tablete i ne brinite zbog neobičnog krvarenja, to je uobičajena nuspojava kontracepcije.