Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4050 | Broj poruka: 47540

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Prestanak uzimanja kontracepcijskih pilula


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MV0910

02.12.2019. 18:10

Uzimala sam 9 godina Yaz kontracepcijske tablete. Razlog početka uzimanja su bile bolne menstruacije bez ikakvih drugih komplikacija. Nisam osjećala nikakve promjene osim pozitivne u smislu podnošljivijih menstruacija. Posljednja menstruacija je bila 18.10.; nakon čega sam (zbog želje za trudnoćom) prekinula s uzimanjem Yaza. U razgovoru s ginekologom saznala sam da nemam nikakvih razloga za strah, no da bi bilo dobro početi uzimati Inofolic jednom dnevno tijekom 3 zadnja mjeseca uzimanja Yaza - što sam i činila. Na zadnjem UZV - u mi je ginekolog rekao da je sve u redu, ali da imam "pseudocistične jajnike", ali da nije siguran (tada sam još pila Yaz). Ono zbog čega se ja javljam je briga zato što još uvijek nisam dobila menstruaciju, uradila sam 3 testa - sva tri su negativna. U vrijeme kad sam trebala dobiti menstruaciju osjećala sam nešto nalik menstrualnim grčevima - no nije se ništa dogodilo. Par dana nakon toga sam imala bijeli glatki iscjedak 2x sa sukrvicom. Sada opet osjecam nesto nalik menstrualnim grcevima. Imam li razloga za brigu? Znam da treba neko vrijeme da se ciklusi srede, ali ovo mi se ipak čini dugo. Do svog ginekologa zbog gužve ne mogu idućih 3 tjedna.

Ivo Balenović, dr. med.

02.12.2019. 20:40

Poštovana, nakon prestanka uzimanja oralnih kontraceptiva potrebno je neko vrijeme da se ciklusi reguliraju. U većine žena ciklusi se vrate na staro nakon dva do tri mjeseca, a ponekad to potraje i dulje. Ukoliko Vam se menstruacijski ciklus ne vrati unutar 3 mjeseca javite se liječniku.

Soka

04.12.2019. 10:10

Pozdrav... Znam da moje pitanje ne spada u ovu temu ali neznam di da drugdje napise... Uglavnim,trudna sam 17 tjedana i zabranjen mi je odnos kroz cijelu trudnocu jer sam imala prije ove jedan spontani i sto sam imala u ovoj trudnoci hematom.... Sad je sve uredu,samo mi je i dalje zabranjen odnos... E sad ovako... Imala sam dva puta orgazam u kratkom vremenu,dali to moze nastetit bebi?

Ivo Balenović, dr. med.

04.12.2019. 11:55

Poštovana, orgazam ne može ni na koji način naštetiti bebi.

Soka

04.12.2019. 15:15

Hvala na brzom odgovoru,iako moje pitanje ne spada u ovu temu...

Ivo Balenović, dr. med.

04.12.2019. 21:25

Nema na čemu.