Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prestanak uzimanja lindynetta 30


Autor Poruka

damaja

24.09.2013. 18:25

Zbog regulacije ciklusa i kontracepcije po preporuci ginekologa pocela sam piti lindynette 30. Nakon 5 tbl javile su se nus pojave. Dakle stalno mi je mucnina, ten pogorsan, magli mi se vid a nosim lece, znojim se poprilicno,boli me u prsima i ledima a psihicki me sve to jako opterecuje. Pusac sam i iako sam dosta smanjila pusenje sto dodatno pogorsava i utjece i na razdrazljivost i pojacan apetit. Sve me to jako fizicki i psihicki opterecuje. Smijem li s obzirom da ih pijem samo 5 dana prestat ili moram cekat do popijene 21 te pauze. Kao kontracepcija mi i nije posebno neophodna s obzirom da nemam ceste odnose a ciklus mi je zadnje vrijeme redovitiji posto sam pila duphastol. Znaci pitanje bi bilo smijem li prekinuti s terapijom odmah i hoce li to znatno utjecat na sljedecu menstruaciju i sve iza. Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.09.2013. 23:25

Svakako prekinite uzimanje pilula.

Bony_tina

09.10.2018. 14:15

Dobar dan,

Oprostite što podižem ovu temu ali da ne otvaram novu a naslov odgovara mom upitu.

Prije sam pila Yaz tablete i nakon dva mjeseca stanke počela sam piti lindynette 30, ali ima jake nuspojave. Pere me užasan strah, panika, nesanica i glavobolja. imam još 9 tableta do kraja. Da li smijem prekinuti odmah piti tablete ili moram popiti do kraja? Kada mogu očekivati menstruaciju nakon prestanka (ako mogu prestati)? Da li može biti kakvih problema ako odmah prestanem piti?

Hvala puno!

Ivo Balenović, dr. med.

09.10.2018. 15:05

Poštovana, možete odmah prekinuti s uzimanjem tableta, neće biti nikakvih posljedica. Krvarenje će nastupiti dva do tri dana nakon zadnje tablete.