Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prestanak uzimanja pilula.


Autor Poruka

Ceyane8

04.10.2020. 16:55

Poštovani,

Pila sam lindynette skoro 8 godina. Odlučila sam ih prestati piti. Popila sam normalno zadnju kutiju do kraja i dobila mjesečnicu koja je trajala normalno kao i inače 7 dana.
No međutim nakon 7 dana sam ponovno dobila mjesečnicu (smeđi iscjedak kao mjesečnica). Pa mi sad nije jasno da li je to prva mjesečnica i kada mogu očekivati sljedeću?
Na što moram obratiti pozornost?
Inače prije pilula su mi bile ne redovite i tajale su oko 10-15 dana, i iz tog razloga sam ih počela piti.

Za termin kod ginekologa se čeka 6 mjeseci, pa me dotad zanima na šta moram pripaziti.

Ivo Balenović, dr. med.

05.10.2020. 11:05

Poštovana, organizmu je potrebno neko vrijeme dok se ne uspostavi hormonska ravnoteža tako da nakon prestanka uzimanja kontraceptiva mjesečnica može izostati dva do tri mjeseca. No, ona se uglavnom vraća već nakon otprilike mjesec dana. Obzirom na krvarenje koje se kod Vas javilo tjedan dana nakon menstruacije, pretpostavljam da se radi o ovulacijskom krvarenju, a to bi značilo da se kod Vas hormonska ravnoteža uspostavila.

Ceyane8

09.10.2020. 22:00

Poštovani,

Na pregled sam naručena tek u 3mj.
Zanima me da li bi trebala vaditi krv ili raditi kakvu kontrolu kod doktora opće prakse s obzirom da sam dugo pila pilule?

Stvarno ih već jako dugo pijem i ne znam kako će se organizam ponašati bez njih. (iskreno se i ne sjećam kako je prije bilo, s obzirom da sam počela piti sa 16 godina)

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2020. 12:15

Nakon prestanka s pilulama, organizam će sigurno uspostaviti normalnu hormonsku ravnotežu. Ponekad to može potrajati i nekoliko mjeseci. Dok čekate na pregled, savjetujem da uradite analizu hormona jajnika, hipofize i štitnjače.