Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Prestanak uzimanja tableta


Autor Poruka

kikky9

21.02.2019. 09:35

Pozdrav,


Nakon skoro 10godina odlučujem se za prestanak uzimanja Yaz tableta. Ne planiram trudnoću s partnerom odmah, pričekala bih par mjeseci dok ne vidim kako će mi se ciklus ponašati. Ono sto me zanima, jer imam svega još nekoliko roza tableta do kraja ovog blistera jest, postoji li mogućnost trudnoće s obzirom da sam, za vrijeme ovog blistera koji još pijem, imala odnose bez zaštite (točnije pila sam Yaz tablete), ali nisam imala dodatnu zaštitu (kondom). Ako sam dobro shvatila ginekologa, kad završim s roza tabletama jednostavno ne idem na drugu kutiju i to je to. Na takav način se prekida s uzimanjem tableta.
S obzirom kako sam navela da sam imala odnose bez zaštite:dakle nismo koristili kondom dok sam pila u posljednjoj kutiji Yaza, koju još nisam završila, postoji li mogućnost trudnoće jer vise neću uzimati tablete nakon sto mi sad nastupi mjesečnica? Referiram se na trudnoću u smislu da sam pila tablete, ali nisam se dodatno prezervativom štitila. Jesam li svejedno zaštićena bez obzira sto ću prestati piti sad tablete, točnije dokad njihova zaštita vrijedi?
Molila bih Vas za sto raniji odgovor.

Hvala najljepša.

Ivo Balenović, dr. med.

21.02.2019. 11:35

Poštovana, zaštićeni ste do menstruacije. Već u idućem ciklusu će nastupiti ovulacija (ne može se točno odrediti koji dan) i od tada možete ostati trudna.