Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prijelaz sa Triquilara na Yasmin-hitno!!


Autor Poruka

vanja13

14.09.2006. 10:15

Počela sam uzimati Triquilar prije 14 dana, s tim da zadnjih tjedan dana imam izrazito jake glavobolje i mučnine.
Ginekologinja mi je rekla da odmah prekinem s Triquilarom i da nastavim uzimati Yasmin ali da taj uz taj prvi ciklus Yasmina koristim dodatnu zaštitu.
Da li je to u redu s obzirom da u uputstvu piše da se treba popiti svih 21 tableta pa da se onda tek može nastaviti s drugim pilulama.
Molim Vas da mi što je prije moguće odgovorite.
Zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.09.2006. 11:30

U pravilu se tablete trebaju uzimati 21 dan, ali u izvanrednim situacijama (koje nisu opisane u uputstvima) prekidamo ih bilo kad. Dakle, postupite po savjetu vaše ginekologinje, prekinite Triquilar. Što se tiče prelaska na Yasmin odmah, ginekologinja vam je to vjerojatno savjetovala da se izbjegne krvarenje koje će početi nakon prestanka uzimanja Triquilara. Osobno bih radije savjetovala da napravite pauzu do slijedeće redovne menstruacije i onda počnete uzimati drugi kontraceptiv, da budemo sigurni da su glavobolje bile od Triquilara (jer će u tom slučaju, bez ikakvih tableta, prestati).