Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problemi s mirenom?


Autor Poruka

silvy

13.03.2007. 09:00

Imam 38 godina i dvoje djece. Zbog obilnih menstrualnih krvarenja u prosincu 2006. godine ginekolog mi je ugradio mirenu. Iza toga sam imala jedno menstrualno krvarenje, 10 dana kasnije od očekivanoga, a od toga krvarenja je prošlo više od 50 dana. Osjećam neke promjene: umornija sam, a također treperenje i probadanje u predjelu srca. To me potaknulo da pažljivije pročitam nuspojave navedene u prospektu za mirenu, gdje upozoravaju na mogućnost "upale srčanih zalistaka" kod žena koje imaju takvih predispozicija, zbog čega je uputno uzimati antibiotike kod ugradnje mirene. Osim ovoga, pojačano mi ispada kosa, desni su mi osjetljivije... Ispričavam se zbog ovakvoga navođenja problema, možda je problem nešto drugo, ali mene je navelo na razmišljanje o hormonskim promjenama. Koje su prepreke u mom slučaju za uzimanje kontracepcijskih tableta, jer moram priznati da mi je lakše bez jakih krvarenja, ali mi nije baš simpatičan potpuni prestanak krvarenja.
Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.03.2007. 11:25

Vi evidentno imate nuspojave zbog hormona u Mireni (iako mi se ne čini da imate upalu srčanih zalistaka). Meni se ne čine tako strašne, ali to je vaša odluka. Svakako će se smanjivati s vremenom, kako se zaliha hormona u Mireni bude smanjivala. Na potpuni izostanak menstruacije ste trebali biti upozoreni unaprijed, jer čak 20% žena nema menstruaciju s Mirenom. Osobno mislim da je Mirena savršen lijek kojim u toliko puno žena izbjegnemo vađenje maternice. Izaberite sami, ako vam se nuspojave čine nepodnošljive, izvadite ju, ali budite spremni na to da vaš ginekolog nema puno izbora kod liječenja obilnih menstruacija.