Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Qlaira


Autor Poruka

26.02.2019. 20:15

Bolje cu opisati celu situaciju. Dakle pijem kontracept. pilule Qlaira godinama unazad. Imala sam prosle nedelje nezasticeni odnos sa prekinutim snosajem, a posle dva dana sam koristila arilin rapid dva dana. Da li je u ovakvoj situaciji smanjeno dejstvo pilula?

Ivo Balenović, dr. med.

27.02.2019. 10:20

Poštovana, arilin ne smanjuje kontracepcijsku učinkovitost.

28.02.2019. 17:10

Postovani, imam jos jedno pitanje.
Na drugoj placebo piluli nisam dobila menstruaciju, ali imam neki braon sekret i sve simptome kao kada dobijem, bol u donjem delu kicme i bol u donjem delu stomaka. Da li je moguca trudnoca s obzirom da sam imala jedan nezasticen odnos sa prekinutim snosajem i da sam dva dana nakon toga koristila arilin rapid vaginalete?

Ivo Balenović, dr. med.

28.02.2019. 20:45

Trudnoća nije moguća. Kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive krvarenja su oskudnija i kraće traju, a ponekad mogu i izostati.

Crvena_pahulja

10.03.2019. 00:20

Postovanje.
Zavrsila sam danas sa prvim pakovanjem Qlaire.. danas sam trebala dobiti menstruaciju, jucer sam imala jake "menstrualne" bolove u donjem dijelu ledja.. i stomak me boljeo kao pred menstruaciju..
Imala sam i jaci crveni iscjedak.. medjutim danas nista..
Ni bolova ni iscjetka
Procitala sam da je moguc izostanak menstruaacije.. ali opet se brinem jer sam imala odnose..
Redovno sam pila tablete.. bez preskakanja i kasnjenja

Mogu li bit mirna i kad se moze test uraditi za svaki slucaj?
Hvala na strpljenju i odgovoru...

Ivo Balenović, dr. med.

10.03.2019. 18:00

Poštovana, budući da ste redovito uzimala terapiju ne postoji mogućnost trudnoće. Menstruacije kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive postaju oskudnije i kraće traju, a ponekad mogu i izostati. Test možete učiniti već sutra s prvim jutarnjim urinom.

Kika2102

23.03.2019. 21:20

Postovani,

Ukoliko svaki dan u isto vrijeme pijem tabletu qlaire i odmah nakon jednog blistera pocinjem s drugim, svako jutro u isto vrijeme tocno uzmem tabletu i nisam ni jednu nikada preskocila niti zaboravila uzeti ili kasnila s uzimanjem, ne postoji moguc cnost trudnoce zar ne?
Vidim da dosta korisnica qlaire pise o izostanku probojnog krvarenja ili samo povremeno - tako je i meni od kad pijem qlairu - to je sve u redu zar ne? Presla sam u 11.mj.sa seasoniquea kad sam stalno imala krvarenja na qlairu od koje imam samo povremeno smeckasti iscjedak i uocila sam malo krvi, ali sve mi vrlo brzo prode...

Ivo Balenović, dr. med.

24.03.2019. 10:55

Poštovana, ne postoji mogućnost trudnoće. Probojno krvarenje se može javiti, ali ono ne smanjuje učin kovitost tableta. Prijelomno krvarenje (menstruacija)se uglavnom javlja tijekom zadnjih pilula, a ponekad i tijekom uzimanja prvih tableta iz idućeg pakiranja.

*tiffany*

05.04.2019. 18:20

Postovana doktorka,imam jedno pitanje. Koristim sa Qlairu vec skoro 8 godina sa manjim pauzama. Zadnja pauza mi je bila prije dvije godine i prijateljice me nagovaraju da napravim opet sad jednu.
Moje pitanje je da li se uopce mora pravit pauza nakon nekog odredjenog vrijemena?
Ranije kad sam pravila pauze,pravila sam ih kad sam bila single. Sad zivim sa deckom vec 8 mjeseci i imamo redovite sekusalne odnose ali necemo bebu. Bar ne jos.
Da li je pozeljno napravit pauzu ili to sad vise ne mora jer sam citala da su Qlaira pilule sa niskim procentom hormona?
Najvise me plasi stvaranje krvnih ugrusaka,da budem iskrena...
Unapred hvala na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

05.04.2019. 23:30

Poštovana, nema potrebe za pauzom. Kod žena koje uzimaju oralnu kontracepciju nešto je viši rizik od tromboze, no niži je nego u npr. trudnoći ili kod prekomjerne tjelesne težine.

ninch

27.07.2020. 23:55

Poštovani!
Pijem Qlairu već 5 godina redovito. Naime, dogodilo mi se da sam zaboravila popiti 22.tabletu iz blistera, to sam shvatila dan kasnije te sam popila obje isti dan(22.i 23.tabletu), tek kasnije sam shvatila da sam po naputcima iz kutije trebala krenuti sa novim blisterom. Odnos s prekinutim snosajem sam imala na 20.tableti. što da radim, postoji li mogućnost trudnoće?

Ivo Balenović, dr. med.

28.07.2020. 12:00

Poštovana, iako je preporuka da se krene s novom kutijom, neće se ništa desiti niti ako ste idućeg dana nadoknadili propuštenu tabletu. Mogućnost da se zbog toga uspostavi komplicirani mehanizam koji bi doveo do ovulacije je samo teorija. Nastavite s uobičajenim uzimanjem tableta.