Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Razlika između Cilest i Yamin?


Autor Poruka

angry candy

05.05.2007. 10:00

Poštovani, imam 2 pitanja:

1. Jesu li Cilest "jače" od Yasmina, odnosno pružaju li jaču i sigurniju zaštitu od trudnoće?
2. Obično mi prije pravog krvarenja menstruacija nastupa dan ili dva prije u vidu smeđkastog iscjetka, koji je ovog puta bio ponešto jači, a i učinilo mi se da ima i slabijih tragova krvi, pa sam na ovaj dan uzela prvu Yasmin pilulu. Zanima me jesam li dobro postupila i jesam li u ovom slučaju idućih mjesec dana zaštićena od trudnoće jednako kao što bi bila i da sam ih uzela sutradan, na prvi dan "pravog" krvarenja.

Nadam se da nisam previše zakomplicirala pitanje, hvala unaprijed na odgovoru...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.05.2007. 15:10

Malo jeste zakomplicirali, ali probat ćemo se izvući. Pretpostavljam da ste upravo popili prvu tabletu iz prvog pakiranja Yasmina pa ju zato trebate popiti prvog dana menstruacije. Ako je tako, dobro ste napravili i zaštićeni ste od prvog dana.
Što se tiče "jačine" kontraceptivnih tableta u smislu zaštite od trudnoće, sve su iste. Ni jedna ne bi dobila dozvolu za upotrebu da ima sigurnost manju od 99,9%.

dragaana

16.05.2007. 00:15

Molim Vas da mi kazete koje su kontracepcijske tablete najkvalitetnije da bi ih pocela piti. Jos nisam nikakvu kontracepciju koristila pa ne znam o tabletama mnogo koja bi bila najbolja?