Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak i kontracepcija


Autor Poruka

Vida00

19.12.2017. 10:10

Poštovani,

uz dogovor s ginekologom počela sam piti Softine kontracepcijske tablete s prvim danom mjesečnice,10.12. Mjesečnica je bila istog inteziteta kao i prošle.

No nakon što je stalo krvarenje nastavio se smeđi iscjedak koji traje i danas,znači 10-ti dan ciklusa. Prvo su bile kapljice,pa kao trag na papiru,a od jučer se pojavljuje smeđi iscjedak s smeđim komadićima ( kao da se maternica ljušti ) ?

Dali je to normalno i koliko taj smeđi iscjedak može trajati ? Još imam popiti 11 tableta i onda mi slijedi pauza u kojoj bi trebala prokrvariti.

Da napomenem grudi me bole i bila mi je mučnina prvih par dana uzimanja,no sada je mučnina nestala.

Hvala Vam na odgovoru !

Ivo Balenović, dr. med.

19.12.2017. 15:35

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju koje je često u početku uzimanja kontracepcijskih tableta. Nakon 2 do 3 mjeseca krvarenje bi trebalo stati. Ukoliko se nastavi javite se liječniku radi eventualne korekcije terapije.

Sur123

08.10.2019. 23:20

Postovani,
4. Je mjesec kako sam.pocela piti Naelia ko tracepcijske pilule. Prvih je dva mjeseca bio prisutan spotting bez bolova i kakvih tegoba. Sada sam ma 10. Aktivnoj piluli ovog mjeseca te mi se jucer pocelo pojavljivati smedi idcjedak te bolovi u najnizem dijelu trbuha. Citanjem sam saznala da je to mogucnost trudnoce te sam napravila test koji je bio negativan. Moze li sada zasticenost biti smanjena i koji je moguc uzrok toj boli i smedem iscjetku kiji se nije pojavio vec jako dugo. Voljela bih napomenuti kako me ovog ciklusa prati i blagi bijeli isjecdak ponekad ali cisto oskudan bez mirisa, slican ovulaciji.

Ivo Balenović, dr. med.

09.10.2019. 15:45

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju. Ono nije opasno, niti umanjuje zaštitu. Bijeli iscjedak može biti simptom gljivične upale. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika.

Sur123

10.10.2019. 07:55

Postovani,
Hvala Vam na tako brzom i konkretnom odgovoru. Htjela sam Vas pitati jos jednu stvar, cisto mira radi.
Pocelo mi se pojavljivati bol u ledima donjem dijelu i u najnizem dijelu trbuha. Nagne me na mokrenje,ali kao da otezano mokrim. Ne pece me i ne boli te nemam potrebu stalno za mokrenjem. Takoder, ne ostaje osjecaj kao da moram jos. Uz to, pojavljuje mi se metalan okus u ustima i konstantno podrigivanje. Veceras se osjecam vrlo slabo i bolesno. S obzirom da je internet danas previse dostupan, a nekako sma morala doznati nesto o tome jer ginekolog je zakazan tek u utorak, svaki je od ovih simptoma naveceden kao rani znak trudnoce uz nadutost koja je takoder prisutna. Ponavljam, radila sam test za trudnocu prije 18 dana dakle na 3 placebo tableti proslog ciklusa i to sigitalni za koji je goapoda u ljekarni rekla da je vrlo precizan za bilo koje doba dana. Pilule nisam propustala niti u meduvremenu nakon toga. Moze li to zaista biti trudncoa s obzirom na test ili samo upala i rezultat prehlade i upale sinusa?

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2019. 19:50

Poštovana, budući da uzimate kontracepcijske pilule trudnoća je isključena, što je potvrdio i test. Prema simptomima koje ste naveli moguće da se radi o upali mokraćnih puteva. Savjetujem analizu mokraće.

Sur123

11.10.2019. 08:10

Analiza mokrace je napravljena te pokazuje samo jednu znamenku vise no sto bi trebala biti razina leukocita. Doktorica je rekla kako to nije upala mokracnih puteva. Sada se uz smedi isjcedak pojavilo blago krvarenje.

Ivo Balenović, dr. med.

11.10.2019. 11:05

Smeđi iscjedak i krvarenje su posljedica probojnog krvarenja. Ono nastaje zbog relativnog manjka hormona. U tom slučaju preporuča se uzimanje tableta s višom koncentracijom hormona. Simptomi koje navodite mogli bi biti povezani s tabletama. Jedini način da se to potvrdi je da ih prekinete uzimati na neko vrijeme ili da ih zamijenite drugim kontraceptivima. Kontraceptivi s višom dozom hormona zaustaviti će probojna krvarenja.