Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


što nakon yasmina?


Autor Poruka

Azra

27.01.2007. 18:40

Evo, ukratko. happy Sa 17 god. (sad imam 20) sam pila Trinovum osam mjeseci i odgovarao mi je, ali mi ga doktorica nije više mogla propisivati. Počela sam piti Logest koji mi nije odgovarao i prestala sam nakon 6 mjeseci. Nakon što mi je ginekolog ustanovio da imam policistične jajnike, dobila sam Diane 35, pila sam ih godinu dana i lice mi se popravilo, ali sam morala prijeći na Yasmin. Sad ga smijem piti do 7. mj. jer tad ističe godina dana kako ga pijem i rekao mi je ginekolog da ću morati napraviti 3 mjeseca pauze, a vjerujem da će mi se za to vrijeme lice opet pogoršati.
Zanima ma da li je potrebna ta pauza od 3 mjeseca?
Jel moguće prijeći na neke druge kontracepcijske tablete umjesto te pauze?
I da li bi mi Trinovum opet odgovarao? (Ne znam da li je razina hormona ista/slična kao i prije 3 godine kad mi je Trinovum potpuno odgovarao.)
Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.01.2007. 00:20

Pauza nije potrebna dok god se redovito kontrolirate i na kontrolama su nalazi uredni. Predlažem da ne mijenjate opet tablete, nego da budući vam odgovaraju ostanete na Yasminu dok god mislite da vam treba.

Azra

28.01.2007. 12:05

puno hvala na odgovoru, nadam se da moj ginekolog neće inzistirati na pauzi.