Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah


Autor Poruka

zhivchana

15.09.2006. 19:30

Imam 19 godina.Mjesecnica mi je kasnila 4 mjeseca.Otisla sam 1. put ginekologu,obavila pretrage,u meduvremenu se mjesecnica vratila,sada kasni po 25 dana.Ginekolog mi je rekao da mi je jedan jajnik policistican i da nek pocnem piti Diane.Strah me jer informirajuci se o tome,nije rijec o bezazlenoj stvari.Odnose nemam.Jesu li mi propisane da se ujednaci ciklus?Koliko je istine u pricama o debljanju?Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.09.2006. 10:45

Rekli ste da se informirate, pitanje je gdje. Prijateljice nisu dobar izvor informacija, službene stranice na internetu za neki kontraceptiv te vaš ginekolog jesu. Trebali ste pitati zašto vam ih propisuje, pretpostavljam zbog ujednačenja ciklusa. Ukoliko vas je strah, trebate pokušati druge načine ujednačenja ciklusa kod policističnih jajnika, od kojih je prvi redovito vježbanje uz pravilnu prehranu i idealnu tjelesnu težinu.