Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tablete nisu garancija?!?


Autor Poruka

IVANA

26.05.2006. 10:15

Jako me zabrinula Emina poruka, prema kojoj je ostala trudna iako je pravilno uzimala Yasmin.Kako je to moguće?čemu onda sav taj trud ako je kondom jedino sredstvo koje je sigurno-ako se ispravno koristi i pod uvjetom da NE pukne.

doc. dr. sc. Branko Radaković

05.06.2006. 10:56

Bojim se da je Emina ipak nešto pogriješila ili neki dodatni zdravstveni problem koji bi mogao utjecati na sigurnost uzete kontracepcijske pilule. Smatram da ukoliko se redovito uzima pilula i nema nekih drugih zdravstvenih problema koji mogu smanjiti sigurnost kontracepcijske pilule šanse za trudnoću su gotovo nikakve.

Ema

05.06.2006. 15:18

Poštovani doc.
Upravo to što ste rekli "gotovo nikakve", ne znači da je i apsolutno nemoguće ostati u drugom stanju.
Nisam baš ništa pogriješila. Moj ginekolog mi je nakon mukotrpnog razgovora da mi objasni zašto sam ostala trudna, rekao da je jedino "što mu je ostalo kao rješenje" moja upala jajnika (????).
Bila sam JAKO disciplinirana u redovitom uzimanju pilula. Surfajući po netu, našla sam na primjere da je to moguće iako se DOISTA radi o promilima.
Ivana, nemoj se zabrinjavati oko toga. Jednostavno koristi pilule redovito i to je to. Drugog izbora baš i nemamo.
Poruka doktoru - molim Vas da ne svaljujete krivnju na moju "pogrešku". Baš zato što znam da nisam nigdje pogriješila, obratila sam se na ovaj forum. Pomogli ste mi s tom riječju da nemoram napraviti abortus i na tome sam Vam neizmjerno zahvalna.
Pozdrav.