Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tablete za dan posle i menstruacija


Autor Poruka

Mila16

04.07.2021. 10:45

Postovani,
U januaru ove godine sam popila tabletu za dan poslije, radi prevencije. Tada mi je menstruacija dosla 8 dana prije. U narednih 4 mjeseca se vratilo u normalu, s tim da mi je 2 meseca kasnilo oko 2 dana.. Zadnja menstruacija je bila 27.05. i do sada nista, kasni mi vec 8 dana.. Sa momkom sam imala odnose ali uvjek sa zastitom (kondomima) i zavrsetak se nije desio nikada unutar mene.
Pre jedno mjesec dana sam bila kod jednog covjeka, ne znam tacno kako se to naziva s cim se on bavi, uglavnom moze sa mazasom da regulise sve. On mi je napomenuo da imam male ciste na jajnicima, i ja sam se odlucila na prirodni put izljecenja, sa posebnim prirodnim ulošcima za period menstruacije i svakodnevne, koje se koriste 3 mjeseca. Citala sam da moze menstruacija da kasni i zbog tih cisti. U zadnja dva dana imala sam par puta bolove u donjem delu stomaka, i hladno mi je bilo na trenutke, kao simptome pred menstruaciju, i popila sam cak aspirin sa vitaminim c da poguram malo, medjutim jos nista. Test za trudnocu nisam jos uradila, zato sto smo koristili zastitu svaki put i proveravali da li je sa kondom sve u redu, i nije bilo nikakvih problema. Ovih nedelju dana mi je samo to u glavi, tako da sam pod stresom oko toga, pa mislim da i to utice malo da se oduzi, ali zanimalo bi me i Vase misljenje.
Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

04.07.2021. 15:40

Poštovana, ako imate ciste na jajnicima (pretpostavljam policistične jajnike) savjetujem da se javite liječniku radi pregleda. Prema onome što ste naveli trudnoća ne bi trebala biti u pitanju.