Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jesam li trudna?


Autor Poruka

Tkapit

24.10.2017. 21:40

Pozdrav,4 dana prije mjesecince sam imala odnos sa svojim deckom. Inace nisam djevica ali ovaj put smo prakticirali petting vise nego seks. Usao je u mene 2 puta i izasao to je trajalo par sekundi. Inace to su mi bili neplodni dani i do svrsavanja u unutrasnjost nije doslo.
Jel postoji kakva mogucnost da sam trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

25.10.2017. 11:25

Poštovana, 4 dana prije mjesečnice su neplodni dani i ne postoji mogućnost trudnoće.

ivanaBT

18.03.2020. 11:45

Poštovani,
22.2.2020. sam spavala sa deckom, dva dana nakon moje menstruacije, koristili smo zastitu, ali decko je svrsio jos dok je bio u meni, ali u kondom, nakon toga imali smo redovne odnose isto sa zastitom, ali snosaj je bio izvan. Dobila sam menstruaciju 16.3. trebala bi ju dobiti 18.3., prvi dan slabo sam curila, drugi dan menstruacija je bila crvene pa do tamnije crvene boje, a treci dan je bila tamnija, bila je jako oskudnija nego inace. Simptome imam kao i inace bolovi u grudima te natecene grudi i bolovi u stomaku, ali primjetila sam da mi je vec dva tjedna stomak dosta nadut i kao da se povecao, mozda je od stresa? Sada mene zanima moze li se ostati trudan ako decko svrsi dok je jos malo u tebi, ali imao je kondom i brzo ga je izbadio, moze li sperma iscuriti iz kondoma? I jesu li ovo simptomi lažne menstruacije ili je sve okej?

ivanaBT

18.03.2020. 13:20

Zaboravila sam napomenuti da mi mjesecnica inace traje 5 dana te da nemam nikakve mucnine

Ivo Balenović, dr. med.

19.03.2020. 10:50

Poštovana, ukoliko kondom nije oštećen ne postoji mogućnost trudnoće. U to se možete uvjeriti testom na trudnoću.

ivanaBT

19.03.2020. 15:05

Znaci ovo nije lažna menstruacija po vapem mišlje ju?

ivanaBT

19.03.2020. 15:05

Ispricavam se sto sam naporna pomalo, ali mene zanima zasto mi je menstruacija tako oskudna i traje krace, to mi se sada prvi put dogodilo, sto se tice kondoma nije pukao 100%

Ivo Balenović, dr. med.

20.03.2020. 09:15

Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta i trajanja. Količina krvarenja ovisi o hormonskom statusu, a on se može mijenjati zbog utjecaja mnogih faktora (stres, promjena u prehrani, prekomjerna tjelovježba, promjena u tjelesnoj težini...)

princessis

20.03.2020. 09:15

Postovani, naime dobila sam menstruaciju 30.decembra 2019. Godine. Nakon toga sam imala odnose samo 12. I 29 januara bez kondoma ali partner nije ejakuirao u mene. I nikako vise do danas nisam imala odnose. Sledecu mjesecnicu sam dobila 2.februara i normalno je i trajala i bila standardne kolicine sa ugruscima. Poslije toga nisam imala odnose ali sam mjesecnice dobila 19. Februara pa 4.marta, dakle obje nakon nekih 15-20 dana trajale su po 4 dana i bilo je i smedje krvi tamne i crvene krvi i ugrusaka ali su bile malo slabije nego inace. Jutros sam uradila test i pokazao je negativno. Meni su mjesecnice inace neredovne i imam policisticne jajnike, moguce i da sam se prehladila.Zanima me da li je moguca trudnoca? Da li bi test pokazao na odnos od januara i moze li nesto drugo biti uzrok ovakvim mjesecnicama? i da napomenem da mi stomak ne raste, ravan kao i prije, da li bi se do sad pokazao da je trudnoca? Grudi nisu bolne, samo su bile kad trebam dobiti i onda prodje. Zanima me i linea negra, ja kao da imam malu sjenu neku liniju ali mislim da to imam i od prije da su u trudnoci te linije tamnije? Ima li potrebe za novim testom?

Ivo Balenović, dr. med.

20.03.2020. 09:40

Poštovana, trudnoću možete isključiti. Obzirom na vrijeme proteklo od odnosa test je pouzdan.

princessis

20.03.2020. 15:35

Hvala na odgovoru. Danas sam uradila jos jedan test drugacije vrste, sada sam trakicu uzela, juce je kartica bila. i ovaj je pokazao negativno, samo jedna linija u zoni kontrolne linije. Dakle nakon mjesec i po od odnosa bi test pokazao jasno da ima trudnoce? Mogu se opustiti?

Ivo Balenović, dr. med.

21.03.2020. 10:45

Možete se opustiti. Sigurno niste trudni.

barbara200

21.03.2020. 14:05

Poštovani, menstruacija mi kasni 2 dana za sada je test negativan no jucer navecer mi se razbio zivin toplomjer te posto sam bila sama kod kuce,morala sam to sanirati, nisam spavala u tvoj prostoriji,prozor je bio otvoren cjelu noc, postoji li opasnost za plod ukoliko se ipak uspostavi trudnoca? Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

21.03.2020. 15:55

Poštovana, nema opasnosti za plod (ukoliko se radi o trudnoći). Premala je količina žive u toplomjeru da bi mogla imati štetni učinak.

princessis

23.03.2020. 19:15

Postivani pisala sam Vam vec o svom problemu, da sam imala miesecnicu nakon rizicnog odnosa redovnu nakon 30ak dana 1.februara, a da odnosa poslije nije bilo ali da su mjesecnice dosle 19.2. pa 4.3. i da su bile manie obilne. Testa dva sam uradila prije par dana ali ne na prvi urin jutarnji vec na drugi oko 12 sati po danu. Smatram i ja kao sto ste mi rekli da bi test nakon mjesec i po od odnosa pokazao trudnocu da je ima?
Naime mene zanima jutros sam primjetila da su mi grudi malo natecene, inace mi budi bolne prije mjesecnice koju bi trebala valjda dobiti za desetak dana ako je racunajuci po ovooj zadnjoj 4.3. , malo mi je stomak napet i vec 3 dana kao da pomalo u sekeetu nakon odlaska u wc vidim par svijetlik tackica? je li moguce da je to pred menstruaciju jer je trebam dobiti uskoro? i je li linija o kojoj pricaju u trudnoci inace postoji kod ljudi? ja imam mrvicu nazire se ali blago, mislim da to imam i od ranije ali me nije brinulo kao sad? i sto se tice areola svijetle roze su, nosu potamnile kako kazu da se desava u trudnoci
Jesu li ovi testovi pouzdani i je li potrebno da radim jos testova ili nesto ako su 2 bila negativna nakon miesec i po od odnosa, da ne brinem vise? jer me bas brine to, posebno u ovoj situaciji sa virusom, jos mi ne bi trebala nezeljena trudnoca. oprostite sto smaram , samo jos jednom da pitam mogu li se opustiti? i da kazem da imam policisticne jajnike

Ivo Balenović, dr. med.

24.03.2020. 09:15

Trudnoću možete isključiti sa sigurnošću. Pričekajte menstruaciju. To će biti još dodatna potvrda da se ne radi o trudnoći.

princessis

24.03.2020. 10:45

Hvala Vam puno. Ma imala sam ja menstruaciju nakon odnosa uobicajenu kao i uvijek, i poslije jos dvije eto krace i u manjim razmacima i to me zabrinulo jer sam cula da moze biti men u trudnoci. Dva testa su negativna i sama sebi kazem da nemam sta da brinem. Ali procitam onda na internetu razne gluposti i paniku stvorim. Oko te linije na stomaku sto je imam, to me brine ali se blago nazire samo, mozda sam i prije imala to, mrsava sam jako ,stomak mi je ravan kao i prije. I zanima me jos tokom trudnoce nisu moguce prave menstruacije sa ugruscima? ja sam gokom sve 3 ove imala komadice. A i za odnose moslim da nisu bili u plodnim danima, jer sam imala odnose 12.januara i 29.januara a menstruaciju sam dobila 1.februara sledecu s tim da imam i policisticne jaknike pa nekad ovulacije nemam, a i decko nije ejakuirao u mene. Ja mislim da aj samo umisljam simptome od straha i smaram i vas. Mogu znaci vjerovati ovim testovima i umiriti se dok ne stigne sledeca mjesecnica, ne trebam nista vise raditi?? ne treba novi test, dosta su 2?

Ivo Balenović, dr. med.

24.03.2020. 15:15

Dva testa su i više nego dovoljna. Nema potrebe ponavlajti.

princessis

24.03.2020. 21:10

Hvala puno doktore, jako ste ljubazni i strpljivi. Nadam se da se konacno sada mogu opustiti i cekati sledecu mjesecnicu bez straha o trudnoci. LP

Ivo Balenović, dr. med.

25.03.2020. 09:55

Nema na čemu. Možete se opustiti.