Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


triquilar ili?


Autor Poruka

polar

06.07.2007. 19:35

Postovana doktorice,
imam 23god i 4 god sam pila triquilar.Imala sam samo jednu pauzu no sada se vec govori o tome da pauze nisu potrebne.Nedavno sam promjenila ginekologa, pa mi je rekla da imam masnu kozu i da mi triquilar definitivno ne odgovara jer mi stvara akne.Uz to sam imala unazad godinu dana napadaje panike koje ne bih povezala s triquilarom jer sam prve 3god bila dobro.Zanima me vase misljenje o triquilaru i aknama, te triquilaru i anksioznim stanjima. Takodjer vas molim za savjet u vezi tableta yasmin.Naime ja sada ne pijem nista,ali kada bih se ponovno odlucila na tablete da li bi yasmin pozitivnije utjecao na moje psihicko stanje?Cula sam od mnogo prijateljica da im je od yasmina jako lose.
Unaprijed zahvaljujem

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.07.2007. 21:40

Ne bih povezivala Triquilar niti sa masnom kožom ili aknama, niti sa napadima panike. Svi kontraceptivi bi teoretski trebali smanjivati mogućnost nastanka akni, ali ako se vama stvaraju i uz kontraceptiv moguće je da bi vam Yasmin ili Diane 35 bolje pomogli.
Glede ovoga da je vašim prijateljicama loše uz Yasmin, protivnik sam mijenjanja kontraceptiva na kojem vam je dobro samo zato što se pojavio "moderniji" pa je sada in. Upravo to se desilo sa Yasminom, jako puno djevojaka je inzistiralo preći na njega iako im uopće nije odgovarajući. Međutim, vama sa masnom kožom i aknama bi mogao odgovarati.
Napadi panike, ukoliko ih imate i sad kad ne uzimate ništa, nisu uzrokovani kontraceptivom. Ako ih nemate, treba vidjeti kako će biti na novom kontraceptivu i potom odlučiti.