Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca nakon abortusa


Autor Poruka

Irma

01.06.2006. 14:42

Pozdrav,
Imam pitanje, 8 godina sam u braku, imam jedno dijete i prije mjesec i par dana izvrsila sam prvi abortus u 5 sedmici trudnoce, (dobila sam posao) sve je bilo uredu, dobila sam 4 dana nakon abortusa i trajalo je nesto duze nego inace. Odnose sam imala prva cetri dana nakon menzesa i onda sam otisla na novi posao u inostranstvu. Muz kaze da nijednog momenta nije doslo do svrsetka, (jer znamo da se ne preporucuje trudnoca narednih 6 mjeseci. )Od prvog dana zadnje menstruacije je proslo 33 dana. Uradila bih test kada bi mi bio dostupan al tu gdje sam nema (ratna zona). Da li je normalno da mi kasni i koliko bi to kasnjenje moglo potrajati u ovim okolnostima? Sta je to Hemiski prekid trudnoce?

Hvala vam unaprijed

doc. dr. sc. Branko Radaković

05.06.2006. 11:21

Dobili ste menstruaciju 4 dana nakon pobačaja?? To svakako nije bila menstruacija već krvarenje u svezi s pobačajem.
Ako niste dobili menstruaciju do sada to ne znači da je nećete dobiti, jer nakon pobačaja menstruacija obično dolazi nakon 4-6 tjedana. No, postoji mogućnost (ukoliko niste bili na kontroli nakon tog pobačaja) da pobačaj nije obavljen kako treba i da ste još trudni. Bez obzira gdje ste ja bi Vam preporučio ukoliko ne dobijete menstruaciju ni 6 tjedana nakon pobačaja da obavite pregled.
Ostavite se razmišljanja o "kemijskom" pobačaju u Vašoj situaciji.