Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin


Autor Poruka

05.09.2007. 10:50

Molim Vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje.
Već godinu dana uzimam Yasmin pilule. Nakon što sam ovaj mjesec popila prvih 7 pilula, iz određenih sam razloga izostavila slijedeće 3 pilule. Zanima me kako će se nastaviti moj ciklus ako ne popijem ni ostale pilule? Kad ću dobiti mjesečnicu? U međuvremenu (8.dan - kada sam zaboravila popiti prvu pilulu) sam imala spolni odnos pa me zanima kad su mi plodni dani i da li je moglo doći do trudnoće? Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.09.2007. 19:10

Krvarenje zbog prestanka uzimanja kontraceptiva dobit ćete odmah, a i do ovulacije može doći odmah (u ova 3 dana), iako su šanse da ste trudni male. Nema nikakvog smisla da nastavite staru kutiju. Pričekajte mjesec dana (slijedeću, redovnu menstruaciju), i počnite novu kutiju.

hanag

07.09.2007. 16:40

Prošlo je već 6 dana otkad ne pijem pilule, međutim krvarenje se još nije pojavilo. Da li je to normalno? Zanima me da li i onda kad popijem 21 pilulu u onih 7 dana pauze dolazi do ovulacije?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.09.2007. 23:10

Malo ste zakomplicirali stvar sa tim prestankom uzimanja na početku kutije, pa je sve što će vam se dešavati u slijedećih mjesec dana normalno, i krvarenje, i izostanak krvarenja. Ne, u pauzi ne dolazi do ovulacije ukoliko se tablete uzimaju REDOVNO.