Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin


Autor Poruka

ema

13.04.2006. 15:39

Poštovani,

Zamolila bih Vas za mišljenje.
Pijem Yasmin nešto više od 6 mjeseci, prije njega Logest 2 godine.
Redovna sam u uzimanju pilula u isto vrijeme ( pola do 1 sat pomak od uobičajenog vremena). Odnose u pauzama između kutija nemam, no desilo se da je pilula zakazala tj. bolje rečeno eto ja sam "ubola" onaj promil kada nije funkcionirala.
Imala sam nešto skromnije krvarenje u pauzi prošli mjesec, dok je ovog mjeseca bilo "par kapi", to se događalo i prije pa nisam išla baš na to da sam možda trudna i počela sam novu kutiju. No nakon 10-tak dana, pojavile su se "čudne" mučnine i ja sam gotovo "bezveze" napravila test koji je ispao pozitivan.
Pitanje koje me užasno muči je, dali ja MORAM napraviti abortus?
Ono što znam je da pilule i trudnoća ne idu zajedno, dali to znači da moram prekinuti trudnoću?
Ako ne, koje su pretrage koje trebam napraviti da znam da je sa plodom "sve u redu", ako je moguće tako nešto... Pitanje postavljam ovdje, prije nego što odem kod svog gin. zbog toga da znam što me čeka i da znam što od njega tražiti. Bila bih Vam jako zahvalna da odvojite dio vremena za odgovor.
Inače imam 30 godina, prije 4 mjeseca sam napravila uobičajeni godišnji pregled i sve je uredu, osim policističnog jajnika ( koji je takav od mog prvog gin. pregleda). Nisam rađala, niti imala pobačaj.

Unaprijed zahvalna.

doc. dr. sc. Branko Radaković

18.04.2006. 11:21

Ukoliko želite zadržati trudnoću - možete. Uzimanje kontracepcijskih pilula u ranoj trudnoći nije indikacija za pobačaj.

ema

18.04.2006. 13:25

Zahvaljujem se na odgovoru, to me je jako utješilo.
Pozdrav