Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin_2 pitanja o kontracepciji


Autor Poruka

0mysti0

01.06.2007. 23:10

Poštovani ,
počela sam koristiti pilule prije dva mjesecu u kojem sam bila u vrlo stresnom razdoblju zbog ispita,te mi se desilo da sam zaboravila popiti pilulu 16.dan.nakon toga sam slijedila uputstvo te nastavila uzimati pilule bez pauze.Nakon 9. pilule sad vec u drugoj kutijici sam slučajno popila pilulu s obrnute strane ,te ne neznajuci da sam popila vec,al s krive strane ,u panici, sljedeci dan popila 2 pilule..no prekasno sam shvatila da jucerašnji dan ipak nisam zaboravila popiti:Nazvala sam ginekologicu koja mi je odgovorila da nastavim nakon toga normalno piti ne uzimajuci jos jednu dodatnu da ispunim 'kvotu' od 21.og dana...sada sam na pauzi od 7 dana,te me zanima da li nakon svega ovog ( ipak popijene 42 pilule,ali u 41-om danu ) kod mene postoji kontracepcijska zaštita te da li je odnos bez dodatne mehaničke zaštite kod mene moguc ?
Unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.06.2007. 11:25

Samo ste popili malo tableta viška, ništa strašno. Obzirom da je od one zaboravljene tablete prošlo mjesec dana, ne brinite, zaštićeni ste i ne morate koristiti dodatnu zaštitu. Nakon pauze normalno nastavite sa slijedećom kutijom.