Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin i AD


Autor Poruka

lucky

13.04.2007. 22:50

prije tjedan dana sam pocela piti Zoloft I Helex antidepresive i pijem Yasmin inace. sad, 3 ginekologa kazu da ADi ne ponistavaju djelovanje Yasmina, jedan kaze da ponistavaju i svugdje gdje sam citala pisu da ponistavaju =S pocela sam piti opet Yasmin ali molim vas recite mi da li ADi ponistavaju Yasmin? mogu li imati normalno odnose bez dodatne kontracepcije ili dok pijem ADe da koristim jos i kondome? i da li da uopce pijem Yasmin ako ga ADi ponistavaju?

unaprijed hvala!!!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.04.2007. 11:00

Prvo, nadam se da ste vi i doktori koji su vam prepisali AD svjesni da upotreba oralne kontracepcije može izazvati depresiju. Dakle, ukoliko su se simptomi depresije pojavili u vrijeme uzimanja hormonske kontracepcije, vjerojatno je najbolje prekinuti i jedne i druge lijekove. Međutim, ukoliko otprije imate depresiju, možete uzimati i jedne i duge lijekove bez straha da će AD smanjiti djelovanje kontracepcije.

lucky

14.04.2007. 17:35

imam depresiju jos od prije, i mislim da je kontracepcija nije nista povecala, jer nisam vidjela nikakvih znacajnih promjena u vremenu od kad pijem kontracepciju pa do sad.
puno vam hvala na odogovoru i pohvale vama i ostalim doktorima koji ovo rade na ovoj str. =)