Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin i caj za ciscenje


Autor Poruka

erende

30.06.2007. 12:20

Postovana doktorice,

Molim hitan odgovor. Situacija je sljedeca i pokusat cu biti sto jasnija. Dakle, 26.06. s prvim krvarenjem sam uzela prvu yasmin tabletu u 20:00 sati navece. Prestala sam pusit i pit kavu i od te veceri nisam imala stolicu, odnosno imala sam zatvor. Naime, jutarnja kava i cigareta kao da imaju aktivirajuci ucinak na moj metabolizam. Da ne duljim, sinoc sam uzela 4.tabletu u 20:00 sati no nisam mogla izdrzati nadutost pa sam u 23:00 popila caj za ciscenje organizma koji djeluje u roku od 8 sati sto znaci da sam jutros imala prvu stolicu u 6:30-7:00. Mene sada zanima da li sam ovim cajem ponistila ucinak sinocnje tablete i kako trebam postupiti. Naime, u upustvu stoji da ukoliko dodje do povracanja ili jakog proljeva neposredno nakon uzimanja tablete treba postupiti kao u slucaju da se zaboravi popiti. Molim Vase misljenje i oprostite ako sam zakomplicirala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

30.06.2007. 15:00

Niste zakomplicirali, dapače. Upute u kontraceptivu su vrlo jasne, ako "do proljeva dođe neposredno nakon...", dakle, ništa nemojte poduzimati, sve je u redu