Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin i masnoće


Autor Poruka

_Max_

17.05.2007. 12:55

Poštovani,

Imam 29 godina, zadnjih cca 8 godina pila sam Cilest, zadnja 4 mjeseca pijem Yasmin, skinula sam 3 kile, ali se osjećam depresivno i razdražljivo, uz to su mi bolovi prije menstruacije pojačani, a krvarenje produženo, ali više u obliku smeđeg iscjetka nego klasičnog krvarenja na kakvo sam navikla. Nedavno sam kontrolirala krvnu sliku - sve je OK, osim kolesterola (LDL 3.5, HDL 1.8, ukupni 6.5, trigliceridi 2.3). Liječnica mi je preporučila Evra flastere (zašto?). Zanima me da li da nastavim s kontracepcijom i da li ona utječe na razinu masnoća?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.05.2007. 10:15

Originalni odgovor napisala sam vam jučer oko 16 sati, ali gdje je nestao ne znam. Zato ponovo.
Da, kontraceptivi blago dižu masnoće u krvi, međutim najviše to rade naš višak kilograma i prehrana. Evra neće smanjiti razinu masnoća u krvi, ali ju je vaša liječnica vjerojatno preporučila jer ste se žalili na krvarenja i razdražljivost, pa novi kontraceptiv možda popravi stvar.