Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yasmin i trudnoća


Autor Poruka

sheba

14.06.2007. 17:30

Molila bih Vas za pomoć. Koristim yasmin tablete nešto više od godinu dana, uzimam ih redovito, obično u 20h. Međutim 09.06. sam imala probavnih smetnji i povratila sam pilulu par sati nakon uzimanja. To mi je bila 4. tableta. Kasnije navečer imala sam spolni odnos. Pročitala sam u uputstvima da valja razmatrati mogućnost trudnoće. Strah me i... zanima me 1. kolke su šanse za trudnoću (ukoliko je došlo do ejakulacije u rodnicu)? Da navedem da sam nastavila normalno uzimati pilule nakon toga, u uobičajeno vrijeme. 2. Zašto je najveći rizik od trudnoće u 1. i 3. tjednu? 3. Kako to da postoji mogućnost zaćeća ako od samog početka uzimanja, tablete sprečavaju sazrijevanje jajnih stanica, sprečavaju zadebljanje sluznice maternice i vaginalna sluz postaje gušća što sprečava prolaz spermija? 4. Da li je rizik od trudnoće manji ako se tablete koriste već nekoliko godina?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.06.2007. 21:25

Za pitanje broj 1 molim pročitajte post Zaboravljena tableta u prvom tjednu. I ostala vaša pitanja već su postavljana i detaljno objašnjena, pa molim pročitajte.