Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin ili logest?


Autor Poruka

baky

16.11.2006. 10:29

Nakon razocaranja Cilestom presla sam na Yasmin, uzimala ga nekih 7 mjeseci i dobila celulit iako kod Yasmina izricito pise da upravo to sprijecava. Medjutim ten mi se popravio. Prestala sam s Yasminom i odlucila probat Logest, sad sam pri kraju druge kutije Logesta i stanje s celulitom je isto a ten kao da mi se malo pokvario. Sta se ostalih nuspojava tice nemam ti i Logest i Yasmin mi jednako pasu. Ne znam sta da radim, nastavit s Logestom ili Yasminom? Koji se smatra boljim ili nesto?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.11.2006. 22:24

Svi kontraceptivi imaju tendenciju u tijelu zadržavati nešto vode, zbog čega se celulit može bolje vidjeti, što se vama vjerojatno desilo. U principu pametno je ostati uz kontraceptiv koji vam odgovara, što je u vašem slučaju mislim ipak bio Yasmin.

baky

18.11.2006. 17:28

hvala na savjetu, ipak bojim se vratit yasminu zbog cinjenice da je pomalo negativno utjecao na moj libido. a opet informacije koje stoje u uputstvima uz logest o trombozi ne pisu i za yasmin pa oprostite sta vas jos gnjavim ali je li tocno da je logest opasniji po tom pitanju ili ta cinjenica jednostavno nije navedena uz yasmin?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

19.11.2006. 16:39

Sva hormonska kontracepcija malo povećava rizik od tromboze. No, rizik od tromboze je puno veći kad ste trudni pa ga smatramo prihvatljivim. Budući da očito morate birati između libida i tena odlučite sami, ali teoretski, Logest bi zbog manje količine estrogena trebao biti manje opasan.

baky

20.11.2006. 19:08

hvala vam.