Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin-redovitost uzimanja


Autor Poruka

ovp

06.10.2007. 17:50

Uzimam Yasmin nesto manje od godinu dana. Nakon poslijednjeg pakovanja napravila sam pauzu 8 a ne 7 dana, da li je djelovane tableta umanjeno? Danas sam prijnjetila da sam jucer zabunom uzela dvije tablete (sto ukljucuje i danasnju). Kakav to utjecaj ima na ciklus i zastitu?
Unaprijed, hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.10.2007. 21:45

Probajte malo koncentriranije piti kontraceptive, jer je to prilično važno. Pauza od 8 dana je preduga i teoretski je sigurnost kontraceptiva smanjena pa bi prva dva tjedna trebalo koristiti i kondom. Ovo kad popijete dvije tablete ne smanjuje zaštitu, ali danas morate nastaviti dalje, kao da ste jučer popili jednu tabletu. Ciklus će vam biti dan kraći, što nije važno.

ninamina

28.11.2007. 14:20

Poštovani,
U nedjelju poslijepodne sam uzela prvu tabletu yasmina iz novog pakiranja nakon sedmodnevne pauze. Ponedjeljak i utorak sam zaboravila na tablete, u srijedu dopodne tj.danas sam popila dvije odjednom (za ta dva propuštena dana).
Da li sam ispravno postupila i jel mogu poslijepodne popit i današnju tabletu i normalno dalje nastaviti piti tablete? Koliko dana će biti umanjeno djelovanje kontraceptivne pilule? Da li trebam prestati uzimati tablete neko vrijeme? Molim Vas za odgovor. Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.11.2007. 18:30

Dobro ste napravili. Međutim, danas više ne pijte ništa, nego sutra popijte dvije tablete (današnju i sutrašnju), a prekosutra nastavite dalje normalno, jednu na dan. Prvih 7-14 dana koristite i kondom, toliko niste zaštićeni.