Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


YAZ


Autor Poruka

NANAC

03.01.2019. 11:10

Poštovana,
koristim Yaz tablete već pola godine i nakon progrmljenog prvog mjeseca, nemam problema.
Naime, u zadnja dva mjeseca sam preskočila placebo tablete i počela piti nove kako bi krvarenje izostalo.
Prvi put nije bilo nikakvih problema, ali drugi put se pojavilo malo krvarenje i baš kad sam mislila da će prestati počelo je još više.
Takvo stanje još uvijek traje,a ja sam dobila suprotni učinak i nisam baš sretna zbog toga jer mi stvara probleme.
Nisam sigurna što mi je pametno sada činiti. Pretpostavljam ako prestanem piti da će krvarenje biti još veće!? To mi sada nikako ne odgovara.
Ili da nastavim piti ?
Molim za savjet i pomoć.
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

03.01.2019. 11:50

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju do kojeg je došlo zbog preskakanja placebo tableta. Ukoliko sada prekinete s tabletama nastupiti će menstruacija. Ukoliko nastavite s daljnjim uzimanjem moguće je daljnje probojno krvarenje. Uradite ovisno o situaciji, tj. što Vam trenutno više odgovara.

December

03.02.2021. 22:20

Pozdrav, već 6 godina pijem kontracepcijske pilule Yaz. Pred kraj samog blistera, sam zabunom prvo popila 24. (zadnju rozu pilulu u blisteru), a trebala sam 23. (predzadnju rozu pilulu) Sutradan sam popila i tu 23. da zamijenim tu 24. popijenu. Vodila sam se time da zadnje pilule imaju isto djelovanje. Da li je moguće da zbog iste greške je smanjena zaštita, s tim da sam 24. pilulu (Onu koju sam greškom popila) popila u noći nezaštićenog odnosa. Upravo sam na bijelim pilulama i treba da dobijem menstruaciju. Ima li mjesta strahu da zbog zamijene dvije zadnje pilule mogu ostati trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

04.02.2021. 10:50

Poštovana, nema razloga za brigu. Sve tablete su istog sadržaja. Zaštita nije smanjena.