Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yaz i ejakulacija


Autor Poruka

rory1231

13.07.2015. 21:40

Postovani,

Vec 4 mj pijem kontracepcijske pilule. 2 mj sam pila lindynette pa sam presla na yaz. Blizim se kraju 4.blistera.
Decko i ja uvijek pazimo,ali jucer nismo.
Ejakulirao je u mene.
Pilule pijem svaki dan u isto vrijeme (mozda sam 2-3 puta pilulu popila pola sata kasnije nego inace (u ova 4.mj.)
Zanima me mogu li ostati trudna?

Hvala
Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.07.2015. 23:10

Neće doći do trudnoće. Ne brinite.

Andjelica95

01.04.2020. 11:10

Postovani,

Decko i ja uvijek koristimo kondom, iako pijem pilule. Pijem Yaz. Medjutim sinoc nam je kondom pukao, ali smo to primjetili tek na kraju kada je vec ejakulirao. On ejakulira vani uvijek, ali me brine da nije nesto otislo unutra. Posljednja 2 mjeseca poslije menstruacije sam imala neku kao smedju sluz/krv koja je znala trajati cak i do 10 dana pa prestane. Pilule sam pila redovno, nisam koristila antibiotike osim Brufena i Linexa itd. Medjutim zadnje 2 menstruacije su mi dosle dan ranije, uvijek sam dobijala nedjeljom navece i onda pijem prvu pilulu u pon, a pretproslu sam dobila u subotu uvece pa je prva pilula bila u nedjelju, proslu u petak uvece i prvu pilulu sam popila u subotu. Da li je to normalno? Mene sada brine zbog tog smedjeg iscjetka, da li postoji mogucnost da mi pilule vise ne odgovaraju, te samim tim nisam vise zasticena? Da li postoji mogucnost trudnoce? Napomenucu da sam pocela biti placebo pilule juce i da mi je danas 2, ocekujem menstruaciju. Pijem yaz vec 9 mjeseci.

Ivo Balenović, dr. med.

01.04.2020. 11:55

Poštovana, budući da uzimate kontraceptive ne postoji mogućnost trudnoće. Kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive ponekad može doći do oskudnog, probojnog krvarenja. Ono nije opasno i ne umanjuje zaštitu.