Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yaz i kantarion


Autor Poruka

kikky9

27.04.2020. 21:25

Lijep pozdrav.
Otvorila bih novu temu s pitanjem o korištenju kantarionovog ulja paralelno s Yaz kontracepcijskim tabletama.
Naime, pojavio mi se bjelkast iscjedak i onako nelagoda na ulazu u rodnicu, čak me i svrbi, pa sam se obratila ginekologu koji mi je rekao da vaginalete trenutno neće riješiti problem, jer je to izvana. Svakako neka mažem Multi Gyn gelom i da si na gazicu stavim kantarionovog ulja. Eventualno ako ne bi prošlo onda bi vidjeli dalje. U uputstvu sam procitala da se ne smije koristiti kantarion uz Yaz pa me zanima ukoliko na ovakav način gazicu Natopim kantarionovim uljem i premažem prije spavanja sluznicu rodnice utječe li to šta na zaštitu i treba li dodatna u odnosu s partnerom?

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

28.04.2020. 10:30

Poštovana, lokalna primjena kantarionovog ulja neće utjecati na učinkovitost kontraceptiva. Dodatna zaštita nije potrebna.

kikky9

30.04.2020. 10:20

Pozdrav, puno mi je bolje otkako stavljam kantarionovo ulje. Onako na gazu ili vaticu pa premazem tu sluznicu iznutra koliko mogu i izvana. Bez obzira na takav način upotrebe, jer ostavljam i preko noći natopljenu gazicu kantarionovim uljem u gaćicama, ne smanjuje učinkovitost Yaza?

Ivo Balenović, dr. med.

30.04.2020. 11:45

Taj način primjene ne smanjuje kontracepcijsku učinkovitost.