Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yaz pilule


Autor Poruka

tulipanka

31.01.2011. 19:00

Poštovana,

željela bih čuti vaše mišljenje o sljedećoj situaciji. Dakle, 2 godine sam uzimala yasmin i nakon razgovora s ginekologom odlučila sam prijeći na yaz.
Ginekolog me uputio na vadenje krvi i na nalazu mi je malo povišen kolesterol i iznosi 5.2 (prije 2 godine mi je bio 3.9 s tim da moram napomenuti da puno
zdravije zivim nego prije te 2 godine).
Sad sam na drugoj kutiji yaza koji mi puno više odgovara nego yasmin i ja sam mu izrazila svoju zabrinutost za taj kolesterol i on je rekao da ćemo za 6 mjeseci
ponoviti nalaz krvi, sve ostalo na nalazu mi je uredno.

S tim da moram napomenuti da mi je na zadnjem papa testu dijagnosticiran cin1 (sad cekam rezultate briseva i tipizacije) koji moj ginekolog lijeci bez prestanka uzimanja
kontracepcije.

Imam li razloga za zabrinutost s tim kolesterolom?
I da li je liječenje cin1 moguće bez prestanka uzimanja kontracepcije?

Ispričavam se ako sam spojila te 2 teme, ali takav mi je problem i zelim cuti vase misljenje o tome!
Molim Vas da mi odgovorite!!!

Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

31.01.2011. 20:40

Što se tiče kolesterola samo ga redovito kontrolirajte . Vezano za CIN I ; ako su nekoliko zadnjih nalaza bili CIN I i nakon th se stanje ne popravlja ne bi bilo loše napraviti kolposkopiju i vidjeti gdje je uzrok takvog nalaza. Nadalje za očekivati je da će se u brisu potvrditi HPV. Ono što Vi možete odmah sad početi je jačati svoj imunitet ( iamte u ljekarnama preparate za to ) , počnite piti Lactogyn da ojačate vaginalnu floru. Sretno happy

kolba

01.02.2011. 20:15



Prvu tab.Yaz sam uzela prvim danom menstruacije,nakon 7 dana sam prestala sa koristenjem,normalna menstruacija se zavrsila,ali sukrvica ne prestaje...obzirom da sam upucena da je to moguce,nisam u panici,samo me interesuje nakon koliko dana ce stati?kada ce prestati jer vec postaje naporno?



Hvala!

~ZABRINUTA~

01.02.2011. 22:55

Poštovana,
molim Vas da mi pomognete. Naime, pilule Yaz pijem vec 3 mjeseca, kako inace imam glavobolje u prvom mjesecu pijenja pilula imala sam gotovo svakodnevne glavobolje, pokoji dan i preintezivne. Kad sam pocela piti 2. blister tableta glavobolje su se smanjile ali je pocelo smećkasto krvarenje, ali i bolna leđa i stomak. Mislila sam da je sve od stresa, ucenja i slicno, no uz sve dobila sam i gljivicnu infekciju pred kraj 2. mjeseca. Ginekologica mi je prepisala Plimycol, koji je i moj decko mazao. No , ginekologijca infekciju nije povezala sa pilulama. Sad pijem 3. mjesec i suhoća rodnice je sve veca( spolni odnos je dug ) ali sam i opet dobila infekciju ( higijena decka i mene je velika) tako da li da prekinem pijenje Yaza? Je li gljivicna infekcija zbog pilula ili nesto drugo radim krivo?

Natalija Beljo, dr. med.

03.02.2011. 19:50

Kolba ne znam zašto ste nakon 7 dana prestali piti i krvarenje će prestati ćim se hormoni normaliziraju.


ZABRINUTA Suhoća je od kontracepcije i nažalost neće nestati( probajte koristiti lubrikante). Glijivice nisu od OHC.

*NOVA*

06.02.2011. 15:05

Poštovana doktorice,
nova sam u korištenju YAZ pilula. Počela sam ih koristiti prvi dan menstruacijskog ciklusa, ali tek oko 9 navečer, a menstruaciju sam dobila oko 1 popodne, to je u redu ili? mogu biti sigurna da sam zaštićena?
što se tiče daljnjeg uzimanja, sa sljedećom kutijom počinjem nakon što ove popijem bez obzira jesam li dobila menstruacija ili nisam?
i da li korištenjem YAZ-a mogu koristiti i neke druge tablete koje nemaju neko jako djelovanje, kao npr.bisolvon?

unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

06.02.2011. 17:15

Važno je početi unutar 24 sata od kada je počelo krvarenje, pijete ih cijelo vrijeme kad popijte zadnju počinjete novi blister. Možete piti Bisolvon.

Silvia04

06.02.2011. 19:05

Na kraju drugog blistera sam i ostale su mi još dvije aktivne (svijetloružičaste) tablete (jedna za danas navečer i jedna sutra)... međutim, danas se javilo blago krvarenje. Je li moguće da menstruacija dođe prije nego popijem sve aktivne? I "piti uvijek u isto vrijeme" znači BAš u isto ili sat vremena razlike ne igra ulogu?

vedrich

06.02.2011. 21:15

Poštovana doktorice,

uzimam Yaz 10. mj... pošto je sada 2.mjesec kada su ispitni rokovi odlucila sam na preporuku uzimat Herbalife Guarana tablete (800mg) ... jel one mogu ikako utjecati na Yaz, smanjiti zastitu ili nekako poremetiti menstrualni ciklus??

Unaprijed hvala na odgovoru =)

Natalija Beljo, dr. med.

07.02.2011. 18:30

Silvia 04 Moe doći, i sat neće praviti probleme.


vedrich Možete.

Eleonora5

08.02.2011. 13:40

poštovana doktorice!

pijem yaz 2 tjedna, do sada je bilo sve u redu nikakvih nuspojva, no danas mi se javilo krvarenje, pijem ih uredno svaki dan navečer oko 22 h, mislim da sam čitala da je to normalno prvih par mjeseci, ali ipak se brinem. trebam li otići kod ginekologa? hoće li mi menstruacija normalno doći za tjedan i pol-dva? ili postoji mogućnost da izostane? inače imam sindrom policističnih jajnika, pijem yaz zbog toga i kao kontracepija mi služe.

Eleonora5

08.02.2011. 23:15

samo da pitam još nešto, kako imam krvarenje, boli me donji dio trbuha? dal je to normalno? inače nemam neke bolne menstuacije, i dal utječe krvarenje na zaštitu od trudnoće?

Natalija Beljo, dr. med.

08.02.2011. 23:20

Može se lječiti pod kontracepcijom samo kad budete bili antibiotik koristite dodatnu zaštitu. Što se tiče kolesterola slažem se s njim da ponovite nalaze pa će se vidjeti stanje.

anastacia

09.02.2011. 20:41

Dobro večer..
Yaz pijem već 10mj i jako sam zadovoljna. Inače sam uobičavala za menstrualne bolove Knavon, koji mi je liječnik propisao. Nisam pitala svog ginekologa da li uz Yaz mogu piti Knavon ili ne? Tako da već 10mj ne pijem ništa protiv bolova, iako me nekada zna jače boljeti, suzdržavala sam se.. Hvala!

itakto

10.02.2011. 12:20

bok! jucer sam popila prvu yaz tabletu..doktorica mi je rekla da moram piti 21 dan te zatim 7 dana pauze i onda 8 dan ponovo poceti piti..zanima me posto je u kutiji 24 roze i 4 bijele placebo tablete a ja pijem samo do 21 tablete dali poslije 7 dana pauze nastavljam piti tablete iz iste kutije ili kupujem novu i krecem ispocetka? hvala na odgovru.

Natalija Beljo, dr. med.

10.02.2011. 20:50

anastacia Kad ste do sad izdržali da ne pijete nemojte ni početi.

itakto Sve Vam je krivo objasnila. Dobro ste vidjeli 24 roze i 4 bijele ;pijete cijeli mjesec nemate pauze jer pod 4 bijele dobijate mjesečnicu i nakon što popijete zadnje bijelu počinjete sa novim blisterom.

amin

10.02.2011. 20:50

Hy!
Doktorice, danas sam bila kod ginekologa da mi prepiše kontracepcijske piule. I on mi je dao recept za YAZ. Kad sam došla doma malo sam googlala i vidila da ih svrstavaju u isti koš kao i YASMIN. Nisu mi se svidjele negativne strane YAZ tableta kao ni usporedba sa Yasmin tbl.(s obzirom da je bilo i smrtnih slučajeva pri uzimanju Yasmina). Još ih nisam počela piti jer mi nije vrijeme ciklusa (trebala bi dobiti 18.02).
Ja sam čula da su VALETTE i Diane 35 najbolje i da nemaju tako drastične nuspojave.
Moje pitanje je dali da počnem piti YAZ ili da pitam doktora da mi promijeni recept i koje je vaše mišljenje o Valette i Diane 35 tbl.?
P.S.- imam 27, i dvoje djece (5 god. i 2 god.7mj) i ovo mi je prvi put da koristim kontracepciju
- molim vas da mi odgovorite prije neg dobijem mjesečnicu.
Unaprijed HVALA!!

Natalija Beljo, dr. med.

11.02.2011. 15:25

Svakako bi preporučila YAZ jer ako prosurfate dalje vidjezi ćete da su one niskodozirne za razliku od Diana 35 koje su prva generacija kontracepcije. Ono što je pisalo o Yasminu nije točno jer nije data cijela slika - pozadina tih djevojaka ; njihova anamneza i što su konzumirale. Ako želite prosurfajte o Qlair-i novom konc. sa prirodnim estrogenom.

lola2

11.02.2011. 15:25

poštovana doktorice,


molim Vas odgovor na moje pitanje: dali, kod kontracepcijskih pilula jazz, može umanjit njihovu djelotvornost, odnosno smanjit zaštitu proteinski shakeovi, kao što je Herbalife??

nadam se odgovoru
Unaprijed havala

eridanis

11.02.2011. 18:40

poštovana doktorice, jučer ubrzo (pola sata otprilike) nakon što sam uzela tabletu, imala sam proljev, te sam sat vremena nakon tog uzela drugu tabletu, sljedeću po redu iz blistera. danas sam ju popila u uobičajeno vrijeme. zanima me kakva procedura slijedi; kada moram početi s novim blisterom?

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 51
Naprijed