Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zaboravljena tableta


Autor Poruka

makronka

26.10.2020. 23:45

Postovani

Pokušati ću čim točnije opisati...
U petak 16.10 započela sam novu kutiju logesta. Tabletu inače pijem oko 23 sata, no međutim maloprije sam uvidjela da sam jednu preskočila. Pretpostavljam i nadam se da je to pilula od sinoć, te sam računajući na to odmah popila tu od sinoć, i malokasnije ću popiti ovu od večeras. Dodatnu zaštitu ću koristiti h narednim tjednima. Nezaštićeni odnos sam imala jučer. Jesam li sigurna sto se tiče jučerašnjeg odnosa ako sam propustila pilulu od jučer?
Ono sto me zanima je...sto ukoliko sam propustila jednu od tableta u prvom tjednu a jmala sam nezaštićeni odnos? Sanse za trudnoće su velike, kada mogu napraviti prvi test?

Sto je najbolje napraviti? Nastaviti piti dalje? Ili lrestati te očekivati novu menstruaciju i ukoliko dođe sa prvim njenim danim krenuti piti novu kutiju?

Ivo Balenović, dr. med.

27.10.2020. 09:40

Poštovana, kod propuštene tablete u prvom tjednu postoji mogućnost trudnoće, ali ona je vrlo mala (teoretska). Ako želite provjeriti testom, uradite ga otprilike dva tjedna nakon odnosa.

makronka

27.10.2020. 22:10

Hvala na odgovoru

Znam da je tesko odgovarati kada neznam niti kada sam propustila tabletu niti kada sam imala nezasticeni odnos osim onoga u nedjelju. Zanima me kako prepoznati implatacijsko krvarenje? Kada se obrišem, vidim nekakve tragove ali neznam to procjeniti...

Ivo Balenović, dr. med.

28.10.2020. 09:30

Implantacijsko krvarenje se javlja desetak dana nakon oplodnje. Oskudno je i traje dva do tri dana. U slučaju propuštene tablete veća je vjerojatnost da se radi o probojnom krvarenju.