Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

ena

12.01.2007. 22:48

Postovani!
U 8 mj. 2006 godine, pocela sam piti yasmin tablete. Ginekolog mi je rekao da su moguca mala krvarenja, ili smjeđi iscjedak koji sam samo imala tokom uzimanja prve table pilula. Nakon toga sve je bilo uredu, dok predzadnji put sam (dva ili tri dana prije uzimanja zadnje pilule) imala malo oblinije krvarenje, kao da je mjesecnica u pitanju. Ne mogu tocno da utvrdim da li se radilo o mjesecnici ili ne, jer sam prije uzimanja pilula imala obilnija krvarenja, sto se sa pilulama reguliralo.Nakon sljedeceg uzimanja pilula( tj.zadnji put) nije se ponovilo, da bi se javilo sad, tri dana prije zavrsetka uzimanja zadnje pilule u ovom ciklusu. Osjecam tegobe i promjenu raspolozenja kao kad imam mjesecnicu, ali nisam sigurna da li je se radi o mjesecnici, jer se radi o zgrusanom odljevu. Molim vas da mi date vase misljenje, dali se trebam javiti ginekologu ili je to popratna pojava pri uzimanju kontracepcijskih pilula.
Hvala unaprijed!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.01.2007. 01:45

Riječ je o popratnoj pojavi kontraceptiva, što bi se trebalo smiriti nakon 6 mjeseci uzimanja. Ukoliko vam jako smeta, obratite se ginekologu.