Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zaustavljanje probojnog krvarenja


Autor Poruka

Confused98

11.02.2021. 15:20

Poštovani,
Pijem Qlaira tablete već drugi mjesec, na 15. Tableti se pojavio smedji iscjedak i zanima me kako zaustaviti to probojno krvarenje?
Da popijem dvije tablete odjednom i koliko dana bi trebala piti dvije tablete odjednom?

Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

12.02.2021. 09:45

Poštovana, možete uzeti dvije tablete tijekom iduća tri dana.

Confused98

13.02.2021. 23:00

U redu, hvala Vam na odgovoru.
Je li mogu postupiti tako i iduci mjesec ukoliko se ponovi probojno krvarenje?

Ivo Balenović, dr. med.

15.02.2021. 00:35

Možete.

Confused98

10.03.2021. 22:35

Poštovani doktore, postupila sam prošli mjesec, a i ovaj mjesec isto kako ste mi rekli u slučaju probojnog krvarenja, znači pila sam dvije tablete tri dana za redom. Qlaira tablete pijem od prvog mjeseca i krajem prvog mjeseca nisam dobila menstruaciju, a ni krajem drugog, u drugom mjesecu sam pila dvije tablete tri dana za redom. Je li izostanak menstruacije ima veze s tim što sam pila dvije tablete tri dana za redom ili ne? Pila sam tablete točno svaki dan u točno vrijeme, nisam ni povraćala ni imala proljev. Zanima me hoću li dobiti ovaj mjesec jer sam i ovaj mjesec pila dvije tablete tri dana za redom zbog spottinga?
Hvala Vam.

Ivo Balenović, dr. med.

11.03.2021. 10:15

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive sluznica endometrija je tanka i zbog toga su krvarenja oskudna i kratka., a ponekad mogu i izostati. Spotting krvarenja dodatno stanjuju sluznicu i zbog toga mogu izostati krvarenja. Ipak, dobro bi bilo da uradite uzv pregled (mjerenje debljine endometrija)

Confused98

16.03.2021. 14:35

Poštovani,
Nastupila je menstruacija nakon druge crvene tablete, krvarenje je bilo srednjeg intenziteta i imala sam prvi dan bolove u donjem dijelu stomaka i leđa što je karakteristično za menstrualno stanje, ovo je 4.dan ciklusa i krvarenje je trenutno skroz oskudno i ne čudi me, ali me zanima nešto drugo. Dok sam bila na Yazu, bila sam dva mjeseca i ta dva mjeseca bi mi se menstruacija odužila, tj. krvarenje, prvih par dana bi bila klasična menstruacija i nakon toga smeđi iscjedak pa pretpostavljam da je bila riječ o probojnom krvarenje i sveukupno menstruacija i to probojno krvarenje bi trajalo nekih 7-10 dana, a pošto mi je ovo prvi put da sam dobila menstruaciju na Qlaira tabletama, zanima me ako mi se krvarenje produži je li mogu popiti dvije tablete dva ili tri dana za redom? I u slučaju da opet bude probojno krvarenje sredinom mjeseca je li pametno piti opet dvije tablete iako sam ih popila na početku?

Ivo Balenović, dr. med.

16.03.2021. 17:50

Probojna krvarenja su česta u početku uzimanja kontraceptiva. Ona nisu opasna, ne umanjuju zaštitu, i u pravilu prestanu nakon dva do tri mjeseca. Ako se nastavljaju i duže, može se pokušati s drugim kontracepcijskim tabletama.