Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zbunjena


Autor Poruka

bambi

06.02.2007. 01:54

Postovani,
Vec dve ipo godine pijem Logest(bez pauze)i prilicno sam zadovoljna.Nemam nekih posebnih nuspojava,mozda sam se malo ugojila ali ne vezujem to toliko za tablete.
U poslednje vreme me cesto "hvata panika" da nisam popila tabletu ili da sam je na neki drugi nacin "izbacila" iz organizma - sto ustvari nije tacno.Svaku tabletu popijem na vreme i nije mi se desilo da je zaboravim.
Drugarica mi je rekla da je cula da se pauza u uzimanju oralne kontracepcije pravi iz psihickih razloga ,pa me zanima da li je to tacno!
I drugo sto me VEOMA interesuje , sta se tacno desava u organizmu ako se zaboravi tableta,i da li ima veze koja tableta je zaboravljena?Jer svi naglasavaju da ako se propusti jedna tableta zastita odmah prestaje!
UNAPRED HVALA!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.02.2007. 10:50

Za pitanje o pauzi molim pročitajte ranije. Zaštita ne prestaje ukoliko zaboravite uzeti tabletu do 24 sata, a detaljno o tome molim pročitajte u uputi uz svaku kutijicu lijeka. Ono što se u organizmu desi zbog zaboravljanja tablete je ovulacija, pa više niste zaštićeni od trudnoće.