Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Biokemoterapija


Autor Poruka

Lidija

23.11.2005. 12:58

Poštovani,
zanima me da li u svijetu postoji, i ako da gdje, biokemoterapija koja se može primjeniti na bolesnicima koji imaju rak debelog crijeva.

Bilo kakav kontakt u Hrvatskoj ili izvan nje vezan uz tu temu jako nam je potreban.

Hvala.

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

23.11.2005. 20:57

U svijetu postoje dva preparata za bioterapiju raka debelog crijeva koji se primjenjuju združeno s kemoterapijom. Nazivi preparata su Avastin(bevazicumab) i Erbitux(cetuximab). Radi se o monoklonalnim antitijelima. Nisu registrirani u R. Hrvatskoj, a za Avastin je proces registracije u tijeku. Ne nalaze se niti na listi lijekova HZZO-a.
Za Avastin je odobren interventni uvoz pa se može nabaviti i u Hrvatskoj.

zdravko

08.03.2006. 15:27

Moj otac ima rak debelog crijeva koji je operirao u veljači 2005. Pred 2 mjeseca pojavile su se metastaze na jetri koju liječi Campto kemoterapijom. Jeli moguće paralelno uzimanje Avastina odnosno Erbitux-a i gdje se može nabaviti u Hrvatskoj?
Zahvaljujem na odgovoru

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.04.2006. 23:12

Moguće je paralelno liječenje Avastinom ili Erbitux-om, ali ti lijekovi nisu registrirani u R. Hrvatskoj niti se nalaze na listi lijekova HZZO-a. O njihovoj eventualnoj primjeni morate se posavjetovati s liječnikom koji liječi vašeg oca. Troškove liječenja tim lijekovima morati ćete snositi sami.