Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Debelo crijevo i ostalo...


Autor Poruka

Veco007

11.11.2010. 19:06

Zdravo, mozda je tema nesto duza al trudio sam se da nista ne izostavim misleci da ce to imati uticaja i znaciti! U skorije vrijeme tacnije pocetkom godine sam imao par problema za koje sam se obracao lijecnicima i mislim da sam nesta od toga rijesio, a obzirom da sam iz tog vremena mozda jos povukao nesta sto je uticalo na imunosistem i stanje organizma obracam se vama da mi pomognete i kazete svoje misnjenje sta vise da radim, jer sam izgubljen i ne znam gdje vise da odem...Ovako je sve izgledalo nekako!!!

Tokom <JANUARA> partnericama me pri oralnom zadovoljavanju malo ozlijedila po peripucijumu blize glavicu penisa (obrezan sam tako da je higijena dosta bolja), posle toga misljenja sam da je ta ranica mogla doci osim oralno jedino u doticaj sa vaginalnim sekretom pri osjecaju bliskosti, obzirom da nisam nikako praktikovo glavni cin sa partnericom! Dok je to sve zamladilo na tom mjestu mi se nasla mala roze ili crvenkasto zadebljanje nakon cega sam se obratio lijecniku (u toku mjeseca MART-APRIL) i uradjeni su uredno nalazi (RPR-WDRL i TPHA) a dijagnoza koznog lijecnika je glasila CONDYLOMATA ACCUMINATA...Pod nevjericom sta se desava obzirom da ja i partnerica (mislim) nismo imali nikad bilo kakve odnose u zivotu sa bilo kim potrazio sam misljenje drugih specijalista! Na klinici za kozne bolesti mi je dr.rekla da sumnja na BALINITIS da bi sedmicu poslije napisala da sumnja na CONDYLOMATA ACCUMINATA, a nakon prespavane noci i PAPULOSIS BOWENOIDES PENIS i rekla da se opet obratim starom doktoru za kozne bolesti koji mi je kao na uroloskom odjeljenu kada sam bio receno da se ne trebam toliko brinuti i da to nisu kondilomi, vec samo mozda nedostatak vitamina koze i sl., a zatim kada sam se ipak usudio otici na privatnu polikliniku obzirom da na klinici nisu imali laserski aparat sa CO2 za skidanje te roskaste ispupcine, ovaj specijalista mi je rekao da nije potrebno da to skidam i da je rijec samo o spolnoj bradavici koju ljudi svakodnevno skidaju samo radi estetike...

Vrijedno spomena da je su u tom peroidu uradjeni i ostali nalazi: BRIS PROMJENA NA CANDIDU, BRIS PROMJENA NA A/B, URINOKULTURA 1ml, SPERMOGRAM-sa nesto eritrocita i BRIS URETRE-koji je bio malo neugodan i ucinio mi malu razderotinu na otvoru penisa gdje me boljelo pri erekciji kada se valjda koza stezala nakon cega mislim da sam mozda dobio neku od sljedecih bakterija...Uradjena je zatim i SPERMOKULTURA obzirom da je sperma imala jak miris i izlazila u obliku malih grudvica da li zbog raznih krema (PANTENOL i GENTAMICIN; BETRION+AFLODERM+CANESTEN, BHM mast, te pranje hipermanganom) koje sam koristio po toj roskastoj ispupcini ili neceg drugog! Svi predhodni nalazi su po recenom bili uredni/negativni, medjutim ovaj nalaz spermokulture radjenom u MAJU je glasio KLEBSIELLA PNEUMONIE, a nakon lijecenja "cefuroximom-10dana + bactrim 2x2tablete 15dana" ponovljeni ENTEROCOCCUS FAECALIS ubijen "claritromicinom 2x500mg 7dana+metrozol 1x2000mg + linex-radi slabe stolice)...Uradjen je i ponovljeni nalaz spermograma sa dosta boljim rezultatima ali ponovo sa prisustvom 5-10svj.Erc, 2-3okrugla epitela i dosta sluzi...(ph=9; 46mil.sperm; u ejakulatu 156,4; prog.pokretni u pravcu 37; slabo pokretni u pravcu 4; pokretni u mjestu 3; nepokretni 56; Le: 1,6)...Svi nalazi zavrseni do kraja JUNA i pocetkom JULA ove godine, a jedino je odstranjivanje tog roskastog ispupcenja na predjelu peripucija blize glavicu zadobivene rane skinuto laserski sa CO2 prije 45dana sa kojom je stanje mnogo bolje ali opet trebam otici na kontrolu dok se koza smiri!

Medjutim dok cekam kontrolu sledece sedmice zanima me najprije sta vi mislite bas o ovom slucaju, a zatim me zanima sta mi se vise desava sa probavom? Meksu stoliicu imam od polovine JULA pa evo sada je vec 4-ti mjesec, lijecio sam predhodno navedenim LINEXOM, a zatim posle par mjeseci PROLIFE tabletama! Povremeno mi dodju srednji ili jaci bolovi u stomaku nakon cega idem na nuzdu ili popijem caj i skvrcim dok se bolovi ne smire..Izlazak na nuzdu me tjera izrazito u slucaju bolova, a u drugim slucajevima nema odredjeno, nekada 1-3x dnevno, nekada u toku sedmice 2 ili 3 puta dakle ne trazi mi se svaki dan...U stolici nisu porasli bacili TYPHUSA, PARATHYPUSA i DYSENTERIJE, niti JAJA CRIJEVNIH PARAZITA, dok je nalaz krvi za HELICOBACTER PYLORII igM, IgG, IgA NEGATIVAN...Sta da radim, da li je imunosistem samo narusen mnogobrojnim tabletama (preko 80-100tableta u kracem roku) i mastima, mnogobrojnim cajevima (hibiskus, brusnica, menta, kamilica, sipak i cajevima od mnogobrojnih drugih trava za probleme sa bubrezima (par nefrolita do 4mm; oskudni nefroliti lijevo)-tacnije pijeskom u jednom bubregu koje sam imao prije desavanja svega ovoga i bolove desnog testisa tkzv. upalom epididimisa koje sam rijesio i sada mi je stanje uredno? Da li je u pitanju preveliki pritisak na sva zdravstvena desavanja i pritiske okoline uticao, da li nacin prehrane nije adekvatan ili je u pitanju nesta mnogo ozbiljnije, nesto sto povezuje sve ove stvari i potrebno je da se urade i neki drugi detaljniji nalazi necega, da li i blazi hemeroidi mogu imati kakav uticaj na ovakvu stolicu???

Za vase izdvojeno vrijeme i iskreno misljenje, te pomoc kako da rijesim ove probleme bio bih vam izrazito zahvalan!!!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

07.03.2011. 11:00

Ovo je forum o raku debelog crijeva, a ne o splnim bolestim niti poremećajima stolice, pa vam ne mogu kompetentno na ta pitanja odgovoriti. Onako usput mogu vam reći da se ne radi niti o raku niti o poremećaju imunog sustava je rporemećaji imunog sustava su izuzetno rijetki i za svašta se okrivljuje "pad imuniteta", a da pritom nitko nezna što to zapravo znači. Nastavite se liječiti kod urologa, a za probleme sa stolicom, ako se ne rješe smi od sebe, obratite se gastroenterologu.

Ane 1

21.09.2018. 19:05

Dobar dan prije 4 god su mi nasli dva polipa jedan dobrocudni drugi zlocudni na vrijeme su mi odrstranjeni kolika je mogucnost da se to vrati ???

Katarina Antunac, dr. med.

01.10.2018. 10:25

Poštovana,
postoji mogućnost povrata bolesti. Trebali biste redovno ići na kontrolne kolonoskopije, sukladno preporuci liječnika, a barem svake 3 godine. Ukoliko primijetite promjene u pražnjenju crijeva ili krv u stolici, trebate se odmah javiti liječniku.