Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak debelog crijeva


Autor Poruka

12.10.2018. 22:10


Postovana. Imam jedno pitanje... Naime. Majka mi je oboljela od karcinoma debelog crijeva. Operisana je prije malo vise od mjesec dana i krenula je sa terapijom. Kapacitben i kapetral tablete. Za sada ih podnosi dobro, bez nus pojava. Zanima me sljedece. Posto je patohistoloski nalaz pokazao da je tumor zahvatio i 6 limfnih zlijezda (od 12), kakve su prognoze?
Da napomenem da je radila ct prije operacije i da nisu pronadjene nikakve promjene i svaki organ je bio u redu. I prilikom operacije dr je rekao da je sve uredu s tim da joj je izvadjen desni jajnik i jajovod iz preventivnih razloga posto se nalazio sa iste strane kao i tumor i sto je u neposrednoj blizini njega bio. I jos da kazem da je prije nego je pocela primati hemoterapiju, vadila nalaz tumor markera i nalaz je u potpunosti uredan.
Hvala unaprijed. Veliki pozdrav

Katarina Antunac, dr. med.

18.10.2018. 17:20

Poštovana,
s obzirom na dostupne mi podatke, tumor se nije proširio izvan debelog crijeva te limfnih čvorova zdjelice te je odstranjen a ordinirana je navedena kemoterapija kapecitabinom kako bi se smanjio rizik da se bolest, koje sada nema, vrati. Prognoza je, stoga, uz propisanu terapiju dosta dobra te postoji više od 50% šanse za izlječenje.