Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


DG polypus sygmea Paris lp Nice 2


Autor Poruka

volimbobice

09.11.2018. 22:05

Poštovani, u 3 mj ove godine primjetio sam krvarenje u stolici. Lijecnik opce prakse uputio me specijalisti koji je nakon pregleda uputio me na rektoskopiju sa dijagnozom k62.5 krvarenje anusa i rektuma. Nakon obavljene rektoskopije dijagnoza je Polypus recti veći na 13cm . Te sam upućen gastroenterologu radi polipektomije. U 4 mj obavljam pregled kod gaatroenterologa koji me upućuje na kolonoskopiju u općoj anesteziji. Zahvat obavljam tek u 11 mj i sve to vrijeme imam krvarenje u stolici. Nalaz kolonskopije je DG polypus sygmea Paris lp, nice 2 i polypus rectosigmoidei Paris lp, nice 2. U sigmi na 25 cm polip na debljoj petiljci 1.5cm. Na 20 cm polip na debljoj peteljci dužine 2cm, hiperemićne glave velićine 2.5cm. zaključak: za pelipektomiju endolupom. Nakon toga dobivam termin tek za 10 dana za dogovor oko zahvata koji cu vjerojatno opet čekati.
Molim Vas odgovore. S obzirom da od prvog pregleda pa do zadnjeg zahvata kolonoskopije prošlo je 9 mj a ja sve vrijeme krvarim da li je poštivan protokol?
O kakvim se polipima radi i kakve su šanse sa obzirom na veličinu da nisu prešli u karcinom.
Uz krvarenje imam i bolove u zdjelici te stražnjici.
Kakva je to hiperemićna glava na polipu?
Kakav je ovo zahvat endolupom i da li se radi u anesteziji. Je li bolan?
Hvala Vam unaprijed na odgovorenom!
Srdacan pozdrav,

Katarina Antunac, dr. med.

15.11.2018. 11:45

Poštovani,
teško mi je reći zašto je od pregleda do kolonoskopije prošlo toliko dugo uz krv u stolici, to morate razjasniti sa svojim gastroenterologom.
O kakvim se polipima točno radi i da li su prešli u karcinom znat ćemo tek kad se u potpunosti odstrane te kad budemo imali patohistološki nalaz. Hiperpemično znači da postoji protok krvi, dakle naizgled su crveni.
Vrsta zahvata te primjena anestezije ovisi od ustanove do ustanove tako da ćete sve detalje o zahvatu dobiti od liječnika koji će ga i izvesti.