Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak debelog crijeva


Autor Poruka

zabrinutost

16.01.2011. 04:50

Prije 7 dana mama je otisla na kontrolu kod doktora koji ju je za ponovo 7 dana narucio da uradi kolonoskopiju, i tu je rekao da je to prije bio polip koji se promijenio. Nalaz glasi ovako: na 7 cm od mukokutanog prelaza cirkulara infiltrat. Sljedeci nalaz je magnentna rezonansa, i biopsija radi utvrdjivanja staging procesa. Da li moze te objasniti koje su dalje metode lijecenja i sta znaci ovaj nalaz. Hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

07.03.2011. 00:20

Ovaj nalaz znači da majka ima karcinom debelog crijeva kojeg treba operirati/odstraniti kirurškim pute, Sada se rade pretrage da se utvrdi koliko je bolest zapravo uznapedovala i da se moše planirati operacijski zahvat. Nakon operacijskog zahvata znati će se mnogo više i moći će se odrediti prognoza i potrebno dalljnje liječenje.

Igniz

28.11.2018. 22:40

Poštovani doktore,možete mi objasniti na stadionu upućuje ovaj nalaz i koliko i kolika je stopa preživljavanja?

CT Nalaz ukazuje na brojne promjene u parnhimu jetre koje su brojem i veličinom u progresiji na raniji nalaz.u zdjelici slobodna tečnost,te tracak perihepatalno i obostrano parakoli cno.periportalno,peripankreaticno i aortokavalno brojni signifikantno uvećani limfonodi.mezenterijalno masno tkivo u cjelosti hipertenzije,sa brojnim subcentimetarskim limfonodima.zid rektuma infiltrativno zadebljan,sa konsekutivnim suzenje lumena ,na duljini od oko 80 mm,lokoregionalnim uvećanim limfonodima i izraze im hiperdenznim tračcima u mezorektalnom masnom tkivu.nodus u masnom tkivu perineuma 15mm.


Hvala unaprijed


Lijep pozdrav

Katarina Antunac, dr. med.

04.12.2018. 14:20

Poštovana,
samo uvidom u ovaj nalaz ne mogu dati odgovor na Vaša pitanja. U svakom slučaju, postoji zadebljanje crijeva, uvećani limfni čvorovi u trbuhu te promjene na jetri a sve skupa je lošije nego što je bilo na prethodnoj snimci.
Nemam uvid u osnovnu dijagnozu, koliko dugo bolest traje, kakvo liječenje je do sada provedeno, kakvi su raniji nalazi...i ono najvažnije, kakve smetnje imate i kakvo je Vaše opće stanje.
Sigurna sam da će Vam Vaš liječnik koji Vas je i uputio na pretragu a upoznat je s navedenim, moći odgovoriti na pitanja.