Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HEPAR METASTATIKUM


Autor Poruka

genhair

08.12.2010. 19:51

Postovani Dr RUDOLF TOMEK moj tata je star 56 godine i ima dijabetis tip 2.
na 15.11.2010 pojavilo se cesto mokrenje i boli u HIPOGASTRIUM. Na EHO su otkrivljeni MULTIPNI,DIFUZNI,FOKALNI LEZII U JETRU. Posle prve biopsije na HEPAR rezultat je NEGATIVAN napravljena je BIOPSIJA po drugi put. Pokazalo se da HEPATALNO TKANJE je u masnu degeneraciju samo u jednu zonu se vidi INFIHTRAT od neoglasticne celije sa izrazitim PLEOMORFIZAM na JADRO. Naod odgovara na METASTATSKI DEPOZIT od MALIGNA EPITELNA NEOPLAZMA.
napravljena je TOTALNA KOLNOSKOPIJA veliki patoloski TUMORASKI NAOD nije se video.
DEKURZUS: Primen za Biopsiju na FOKALEN DEFEKT JETRI.
Histo Patoloski naod potvrdio MS Depozit od ADENOKARCINOM. EHO Tomografski gastro kolonoskopski nije otkriven TM. Po trazenje na ONKOLOGA treba da se uradi KT ABDOMENU i sa rezultatom da se javi kod onkologa, JER NIJE USTANOVLJENO ZARISTE ODAKLE DOLAZI OSTECENJE NA JETRI
Dijagnoza: "HEPAR METASTATIKUM"
Drugi organi oko JETRI su totalno normalni uredni
Molimo vas na vase MISLJENJE pisem vam iz MAKEDONIJU

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

07.03.2011. 11:00

Prpblem vašeg oca dosta se često javlja u onkologiji. U svrhu rješavanja tog problema kao prvo bih savjetovao da se krene od onoga što već imate, a to je tkivo metastaze koje je uzeto iz jetre operacujskim putem. To bi tkivo trebalo obraditi imunohistokemijskim pretragama koje vrlo često daju odgovor od kuda tkivo potiče. Kao drugo treba razmisliti iz kojih organa bi adenokarcinom mogao metastazirati u jetru. Najčešće to jest debelo crijevo, ali to može biti i gušterača, želudac, prostata i druge žlijezde vezane uz urogenitaaalni trak, zati pluća i bronhi i sve žlijezde s unutarnjim i vanjskim izlučivanjem. To su sve organi koje bi trebalo pretražiti ako imunohistokemijska pretraga tkiva metastaze ne ukaže na porijeklo tumora ili barem ne suzi mogućnosti. POstoji i pretraga koja s zove Pozitronska Emisijska Tomografija PET koja snimi cijelo tijelo i u kombinaciji s dijagnostičkim CT_om sa slojevima manjim od 5 mm daje vrlo dobre rezultate u otkrivanji skrivenih tumora. Ne znam da li ju je moguće napraviti u Makedoniji, ali u Hrvatskoj ju možete napraviti u Zagrebu, Rijeci i Splitu.