Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


metastaze


Autor Poruka

sanja

25.05.2006. 09:52

gosp.dr.Tomek-molim vas hitan odgovor...
UKRATKO: tatna dijagnozabig-smileg:post resectionem colonis rectosygmoidei sec. Dixon ppt ca. /26.11.04 KT/
PH: Adenoca.recti gr I dukes A, sine meta.
Ca. rect. inop.
Op: Relaparotomio expl.
Formatio anus praeter bipolaris /19.07.05g/
PH: ca.
St post irradiationem
Rec.pelveos minores
Koliko je shvatljivo iz otpusnog pisma liječen je sa:irinotekan+5-fu+leukovorin- evo pitanja:S OBZIROM DA NAM JE REČENO DA SU METASTAZE NA "BATALJCIMA REKTUMA S INFILTRACIJOM INTRALUMINALNOG DIJELA UZ PORAST CBA-ZADNJI 306,7, BEZ DRUGIH ZNAKOVA DISEMINACIJE OSNOVNE BOLESTI, -MOLIM VAS- DA LI POSTOJI BILO KOJI DRUGI LIJEK TIPA-ERBITUX ILI SLIČNO KOJE BI TROŠKOVE ČAK I SAMI SNOSILI AKO NEMA DRUGOG NAČINA, UMJESTO ILI UZ SADAŠNJE LIJEČENJE?? NA KOJI NAČIN ???
JOŠ JEDNOM MOLIM HITAN ODGOVOR- VELIKO HVALA,

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

29.05.2006. 20:39

Kod vašeg oca radi se o inoperabilnom karcinomu rektuma. Bolest je u ovoj fazi neizlječiva bilo kojim sredstvom i načinom. Liječenje kombinacijom irinotekanom, 5-fluorouracilom i leukovorinom je u ovom času jedina kombinacija koja se nalazi na listi lijekova HZZO-a. "Xeloda"(kapecitabin) se također nalazi na listi HZZO-a i može se uspješno primijeniti u liječenju bolesti koju ima vaš otac. Postoje i drugi, novi lijekovi koji se mogu primijeniti u kombinaciji s citostaticima, a to su oksaliplatin, bevacizumab("Avastin"blunk i cetuximab ("Erbitux"blunk koji se ne nalaze na listi lijekova HZZO-a. O mogućnostima njihove primjene u liječenju vašeg oca trebate porazgovarati s onkologom koji vašeg oca liječi.

sanja

30.05.2006. 08:42

oprostite doktore-šta bi se postiglo jednim od navedenih lijekova, jer evo nakon ovog drugog "tretmana" kemot.dobio je visoku temperaturu- to su za sad prvi jači simptomi- da li bi se ublažile te nuspojave? što treba poduzeti u slučaju visoke temperature? gdje se konkretno mogu nabaviti lijekovi koji nisu na listi lijekova? koliko koštaju?
zar stvarno niste nikad sreli, niti čuli za nekog tko se izliječio od raka? Naposlijetku oprostite na izravnosti, ali toliko je pitanja a malo odgovora...znate li možda doktora ili doktoricu u Zagrebu s kojim bi se detaljno moglo razgovarati o tome-po mogućnosti da je dr.a i alternativac.
VELIKO HVALA, JOŠ JEDNOM ISPRIKE NA "OTETOM" VREMENU

SANJA