Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sluzava stolica-HITNO!!


Autor Poruka

nataša

02.02.2006. 00:05

poštovani, prije nekoliko dana primjetila sam sluz u stolici. naime, stolica je kao proljevasta, nisu neke količine jer i ne jedem puno, i jako je intenzivnog(groznog) mirisa. inače, boje je normalne, nemam nikakvih bolova, možda primjećujem tek malo nadutost. jako je neugodno o tome pisati , ali što mogu:jučer sam pustila vjetar i iz d. crijeva izašla mi je znatna količina sluzi. ona je prozirna, malo smedjkasta, tek obojena stolicom. pitam vas što bi to moglo biti.
inače, rodila sam prije 8 mjeseci te sam i u trudnoći imala isti problem koji je poslije poroda nestao. molim da mi malo pojasnite i objasnite te simptome.hvala puno

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.02.2006. 09:26

Primjese sluzi i/ili krvi u stolici mogu biti simptom vrlo ozbiljnih bolesti debelog crijeva kao što su upalne i autoimune bolesti te tumori. Već sam više puta naglasio da nije dozvoljeno niti primjereno postavljati dijagnoze samo na temelju opisa simptoma od strane bolesnika(bez pregled i potrebnih pretraga). Savjetujem Vam zbog toga da što prije otiđete na pregled gastroenterologu koji će utvrditi o čemu se radi.

nataša

09.02.2006. 21:39

rađeni su mi pretrage na krv, bakterije i parazite i sve je negativno.jel vam to šta govori?

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

26.02.2006. 19:04

Mnogi liječnici i specijaisti bi smatrali da je, na temelju negativnih nalaza gore navednih pretraga, isključeno postojanje ozbilnije bolesti debelog crijeva. Međutim, moje je mišljenje da treba učiniti kolonoskopiju i biopsiju sa svih eventualno sumnjivih mjseta u debelom crijevu da bi se sa sigurnošću moglo reći da kod vas ne postoji ozbiljniji poremećaj/bolest debelog crijeva.

violeta

25.05.2006. 09:56

Bog Nataša !

Meni su se isti simtomi pojavili prije nekoliko dana. Liječnica opće prakse me uputila na kolonoskopiju, vađenje krvi i kod gastroenterologa. Zanima me jesi li ti na kraju sve te nalaze napravila i kakvi su ti nalazi i jel ti se još pojavljuje sluz?
Pozdrav od Violete iz Osijeka.