Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nalazi - mišljenje


Autor Poruka

marijannn

31.12.2008. 00:25

Poštovani doktore,
molim Vas za Vaše mišljenje vezano uz moje nalaze.
Imam 30 god., nepušač sam, do sada zdrav. Kao dijete imao dobroćudnu cistu koja je operirana. U obitelji teta imala karcinom dojke, uspješno izlijčena.
Otprilike 8 godina unatrag znam primijetiti nakon stolice tragove sviježe krvi na wc papiru. Krvi nema uvijek, te mi je krvna slika uredna, hemoglobin oko 160, a i dobrovoljni sam davaoc krvi, te je željezo uvijek OK. Iako sam to primijetio, zbog "straha" nisam radio nikakve pretrage, do ovih dana.
Eto rezultata:
CA 19-9 7,56 ref. 0-45 (KU/L)
PSA 0,7073 ref. 0-4.0 (ng/L)
CEA 4.64 ref. 0-5.23 (ng/L)
Dakle svi markeri su uredni, ali mene ipak zabrinjava vrijednost CEA markera. Molim Vas mišljenje vezano uz taj marker, i da li bih trebao napraviti daljnje pretrage.
Unaprijed hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

01.01.2009. 20:35

Nemate razloga za zabrinutost. Svi nalazi markera su u granicama normale. Svježa krv na "klozet"-papiru, načešće je posljedica hemeroida. Preporuam vam da odete na pregled lijeniku specijalistu lirurgu ili proktologu koji će utvrditi koliko su kod vas hemeroidi opsežni i preporuiti vam odgovarajuće liječenje. Hemeroidi se mogu i upaliti, a to je vrlo vrlo neugodno i bolno. Bolje ih je liječeti dok su u početnom stadiju.