Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


poremečaj probave


Autor Poruka

teafizio

05.01.2009. 17:10

Poštovani,
od malena imam problema sa stolicom,nekada je bila jako tvrda i neredovita, a zadnje 2 god normalnog sadržaja ali i dalje neredovita,svakih 5-7 dana!pokušala sam sa svim prirodnim pripravcima tipa kura suhih šljiva,suhih smokva,povrča,acidofila,ugrijanog donata,žitarica,lana,itd.. kroz duži periodi.,ali jedino uz pomoč laksativa Bekunisa uspijem obaviti nuždu,jednostavno nemam onaj nagon koji bi me prisilio!!
Prije godinu dana počele su i želučane tegobe u smislu mučnine,težine u želucu,bolova sat vremena nakon obroka..obavila sam gastroenterološki pregled,UTZ,gastroskopiju gdje je usanovljno da je KARDIAJ nadražen,malo refluxa (GERB 1-2),SEKRET ++,ANTRUM I PERIPILORIČNI Predio nadraženi,pilorični kanal edematozan,HEL. PYL, TEST- negativan,krvna slika uvijek uredna,stolica na parazit uredna,hormoni štitnjače također uvijek uredni..
propisana mi je terapija Lanzula 30 mg 1 cap i metopran 1 tab,sve kroz 2 mjeseca pa je Lanzul smanjen na 15 mg
sve je bilo u redu dok sam koristila terapiju,ali nakon 1-2 mjeseca opet iste tegobe..
osim toga napravila sam hematološki test intolerancije i alergije na hranu;utvrđeno je jaka reakcija na blitvu,kakao,čokoladu,mlijeko,kvasac,vino,kavu,jagode,jaja,tunu,kikiriki,češnjak,špinat,grah, i plijesan..
od tada izbacila sam ove namirnice iz prehrane i toga se pridržavam,ali bez večih promjena..
zadnja 3 tjedna imam stalne lagane bolove u trbuhu i povremeno u želucu..
molim vas za savijet..dali bi bilo preporučljivo obaviti ponovno gastroskopiju,kolonoskopiju,irigoskopiju,ili nešto sasvim drugo?
da li na temelju mog opisa mislite da je primarni problem sa crijevima ili ipak sa želucem?
unaprijed hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

06.01.2009. 11:30

Na žalost, ne mogu vam savjetovati ništa drugo nego da se javite na pregle i obradu specijalistu gastroenterologu koji će vas pregledati i nakon toga odrediti daljnje potrebne pretrage, a nakon što se utvrdi točna dijagnoza i odgovarajuće liječenje. Ovo je forum posvećen samo raku debelog crijeva, a ne svim bolestima tog organa. Usprkos toga rado bih vam pomogao, ali nemoguće je i, prema pravilima struke, zabranjeno davati dijagnoze i savjete samo na temelju opisa simptoma i stanja od strane bolesnika ili nekog drugog, a bez pregleda dotičnog bolesnika.